Yksi puunsuoja-aine sopii parhaiten keittiöön, toinen taas olohuoneeseen. Valitsimme jokaiselle kodin tilalle parhaan lattiapintakäsittelyn.

Vastahiottu puulattia on kaunis mutta arka, ja se likaantuu sekä kuluu todella nopeasti. Tämän vuoksi puulattia on pintakäsiteltävä ennen käyttöönottoa. Mutta mikä aine olisi paras tähän tarkoitukseen? Jokaisella käsittelytavalla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, eivätkä makuu- ja olohuoneen vaatimukset ole samat kuin keittiön ja eteisen.

Valitsimme parhaan pintakäsittelyn eri huonetiloihin

Kannattaa miettiä, miten kovalle kulutukselle lattia altistuu. Tämä riippuu osittain siitä, millaisia asukkaita talossa asuu: tuore aviopari, joka pesee lattiat säännöllisesti kerran viikossa, voi saippuakäsitellä kaikki lattiat hyvillä mielin, mutta kiireisen lapsiperheen kannattanee valita kestävä vahakäsittely ainakin suurimmalle kulutukselle altistuviin huoneisiin.

Kävimme läpi eri pintakäsittelyt ja valitsimme kolme parasta jokaiseen huoneeseen. Jätimme luettelosta pois lipeäkäsittelyn, koska lipeä ei itsessään suojaa lattiaa tarpeeksi. Lipeää käytetään havupuun vaalean värin säilyttämiseen ja lipeäkäsittelyä seuraa aina pintaa suojaava saippua-, öljy-, vaha- tai lakkakäsittely.

Lataa koko artikkeli ja katso, mikä pintakäsittelyaine sopii parhaiten kuhunkin kodin tilaan.