Talojen ja ulkorakennusten seiniä suojaava puuverhoilu kestää kauniina vuosikausia. Nykytekniikat ovat pitkän kokemuksen tulosta. Uusi puuverhoilu valitaan yhä ensisijaisesti ulkonäön ja tyylin perusteella. Verhoilulaudat voidaan asentaa pystyyn tai vaakaan, kiinnittää ponteista ja rakentaa tavallisesta hienosahatusta puutavarasta, muotoon höylätyistä verhouslaudoista tai profiloiduista erikoislaudoista.

Valintaa tehtäessä on syytä miettiä myös ratkaisun vahvuuksia ja heikkouksia. Jos talossa on esimerkiksi vain lyhyet räystäät, tai ilmasto on vaativa, vaakaverhoilu saattaa olla hyvä valinta, sillä tällöin voi riittää, että eniten kärsineet alimmat verhoilulaudat vaihdetaan uusiin. Myös vaakalautojen alla oleva rakenne on yleensä yksinkertaisempi.

LUE LISÄÄ: Ulkovuorilaudat - Katso, millaisia lautoja kannattaa käyttää!

Pystyverhoiluun päätyvällä on valittavanaan useampia vaihtoehtoja ponttaamattomia lautoja ja listoja käytettäessä. Lautaverhoilua käytetään tavallisimmin puutalon verhoilumateriaalina, mutta sen voi asentaa myös kiviseinään. Asennustapa on aina jokseenkin sama.