Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Säästä aikaa maaliruiskulla

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Maaliruiskulla on helppo tehdä siistiä jälkeä ja maalata paljon nopeammin kuin pensselillä ja telalla. Maaliruiskun käyttöä pitää kuitenkin harjoitella hieman ennen varsinaista maalaamista. Tässä jutussa näytetään, miten maaliruiskua käytetään ja mihin töihin se sopii erityisen hyvin.

Ruiskumaalaus: Maaliruisku sopii etenkin sileiden pintojen viimeistelyyn. Ohut maalikerros leviää siististi ja tasaisesti

Maaliruisku sopii etenkin sileiden pintojen viimeistelyyn. Ohut maalikerros leviää siististi ja tasaisesti

4 sopivaa työtä maaliruiskulle

Ruiskumaalaus: Paneelikatto

PANEELIKATTO Maaliruisku on tehokas väline paneeli- katon maalaamiseen. Ruiskun kanssa voi käyttää peittävää tai kuultavaa maalia. Ruiskulla voi maalata noin kolme neliötä paneeleita minuutissa.

Ruiskumaalaus: Peiliovet ja -laatikot

PEILIOVET JA -LAATIKOT Koristeellisia ovia on vaikea maalata pensselillä. Maaliruiskulla ovet pitää maalata moneen kertaan, mutta ohuet kerrokset leviävät oven pinnalle siististi ja tasaisesti.

Ruiskumaalaus: Laakaovet

LAAKAOVET Maaliruisku viimeistelee sileät pinnat tasaisesti ja siististi. Myös pensselillä ja telalla voi saada aikaan hyvää jälkeä, mutta lopputuloksesta ei tule koskaan yhtä siistiä kuin maaliruiskulla.

Ruiskumaalaus: Kalusteet

KALUSTEET Tuolit ja muut kalusteet kannattaa maalata maaliruiskulla. Ruiskusta on hyötyä etenkin silloin, kun kalusteita on paljon, sillä paikkojen suojaaminen on vaivalloista.

Ohenna maalia

Ruiskumaalaus - Ohenna maalia: Peittävää maalia pitää lähes aina ohentaa.

1. Peittävää maalia pitää lähes aina ohentaa. Jos maali on liian paksua, se juuttuu ruiskuun eikä leviä tasaisesti. Maali ei saa kuitenkaan olla liian ohutta, jotta se ei valu.

Ruiskumaalaus - Ohenna maalia: Selvitä viskositeettimittarilla,

2. Selvitä viskositeettimittarilla, kuinka paljon maalia pitää ohentaa. Upota mittari, nosta se ylös ja katso kellosta, kuinka nopeasti maali valuu. Vertaa tulosta käyttöohjeeseen.

Ruiskumaalaus – Tee näin

Ruiskumaalaus – Tee näin: Maalattavien pintojen pitää olla puhtaat ja rasvattomat.

1. Maalattavien pintojen pitää olla puhtaat ja rasvattomat. Tasaisilta pinnoilta pitää poistaa lisäksi kaikki pöly, jotta se ei tartu kiinni maaliin.

Ruiskumaalaus – Tee näin: Useimmat nykyaikaiset maaliruiskut ovat säädettäviä, eli sumun muotoa ja voimakkuutta voi säätää.

2. Useimmat nykyaikaiset maaliruiskut ovat säädettäviä, eli sumun muotoa ja voimakkuutta voi säätää. Yleensä sumun voi säätää vaaka- tai pystysuoraksi soikioksi tai pistemäiseksi.

Ruiskumaalaus – Tee näin: Maaliruiskua pidetään yleensä 20–30 sentin päässä kohteesta.

3. Maaliruiskua pidetään yleensä 20–30 sentin päässä kohteesta. Ruiskua liikutetaan tasaisin liikkein puun syiden suuntaisesti. Isot pinnat maalataan vuoroin pysty- ja vaakasuunnassa.

Ruiskumaalaus – Tee näin: Maaliruisku puretaan osiin ja pestään heti käytön jälkeen.

4. Maaliruisku puretaan osiin ja pestään heti käytön jälkeen. Kaada ämpäriin vettä ja puhdista osat harjalla. Pese suutin erittäin huolellisesti.

Kätevä tapa: Maalaa kaikki pinnat kerralla

Sileiden pintojen ruiskumaalaamiseen tarvitaan monta ohutta kerrosta. Lopputulos näyttää kaikkein siisteimmältä, kun kerrokset maalataan hyvässä järjetyksessä noin 2–4 minuutin välein.

Kaapinovien ja laatikoiden maalaamisessa kannattaa käyttää apuna koukkuja. Ovet on helppo ripustaa roikkumaan koukuista ja maalata joka puolelta.

Ruiskumaalaus: Kaikki pinnat on helppo maalata kerralla, kun levy ripustetaan parilla koukulla.

Kaikki pinnat on helppo maalata kerralla, kun levy ripustetaan parilla koukulla.

Tärkeää suojaamisesta

Nykyaikaisia maaliruiskuja on helppo käyttää, mutta nekin sumuttavat maalia myös maalattavan pinnan ohi. Sisätiloissa on tärkeää estää maalisumun leviäminen joka paikkaan.

Sisällä paikat kannattaa suojata "teltalla", joka tehdään yhteen teipatuista suojamuovikaistaleista. Muovit teipataan kiinni kattoon ja lattiaan.

Ruiskumaalaus: Sisälle kannattaa rakentaa teltta, joka estää maalihiukkasten leviämisen.

Sisälle kannattaa rakentaa teltta, joka estää maalihiukkasten leviämisen.

Ulkona suojaukseksi riittää usein levy, joka asetetaan maalattavan esineen taakse. Toinen vaihtoehto on rakentaa maalaamista varten muovikatos ja peittää nurmikko pressuilla.

Ruiskumaalaus: Tässä ympäristö suojataan maalilta puulevyllä.

Tässä ympäristö suojataan maalilta puulevyllä.

Ruiskumaalaus: Jos haluat suojata paikat perusteellisesti, voit rakentaa pihalle väliaikaisen maalaushuoneen.

Jos haluat suojata paikat perusteellisesti, voit rakentaa pihalle väliaikaisen maalaushuoneen.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin