Opi käyttämään metallimaalia

Takan pinnan voi uusia metallimaalilla.

Takan pinnan voi uusia metallimaalilla.

Mihin metallimaalia käytetään?

RAKENNUKSEN OSAT

Aidat, ovet, porraskaiteet, saranat ja muut metallirakenteet pitää suojata aika ajoin. Metallimaali estää rautaisten pintojen ruostumisen.

PIHAKALUSTEET

Pihapöytien ja -tuolien metalliosat kestävät erittäin pitkään, jos ne suojataan ruosteelta maalilla.

SISUSTUS

Sisällä metallimaalilla voi antaa uuden ilmeen esimerkiksi kuluneelle valaisimelle. Pinta kannattaa spraymaalata, jotta siitä tulee mahdollisimman tasainen.

Miten metallimaalia käytetään?

Jos pinnan ei tarvitse olla täysin tasainen, sen voi maalata nopeasti pensselillä. Pinnasta tulee täydellinen ja kestävä, kun se hiotaan perusteellisesti ja maalataan kahteen kertaan sekä pohja- että pintamaalilla.

Patterit ja valaisimet kannattaa maalata spraymaalilla, jotta pinnasta tulee niin tasainen kuin mahdollista. Mahdollinen ruostetta estävä pohjuste pitää hioa tasaiseksi ennen spraymaalaamista.

Pidä spraypurkkia 25-30 sentin päässä kohteesta ja liikuta sitä puolelta toiselle ja ylhäältä alas. Sumuta maalia erittäin ohuina kerroksina, jotta se ei ala valua. Sumuta monta kerrosta, kunnes pinta näyttää tasaiselta. Suojaa ympäristö huolellisesti ennen maalaamista.

Erilaisia metallimaaleja

ALKYDIÖLJYMAALI

Monipuolinen ja mietohajuinen maali, joka sopii sekä puu­ että metallipintojen maalaamiseen sisällä ja ulkona. Käytetään muun muassa pihakalusteiden, työkalujen ja polkupyörien maalaamiseen.

ALKYDIPOHJAINEN METALLIMAALI

Ruosteenestoainetta sisältävä alkydimaali, joka sopii pohjamaalatuille sinkki­, alumiini­ ja teräspinnoille. Käytetään myös alkydi­ maalilla maalattujen pintojen huoltomaa­ laukseen. Vain ulkokäyttöön.

HAMMERITE

Maalin voi levittää suoraan ruostuneelle pinnalle, eikä pohjaa tarvitse puhdistaa perusteellisesti. Sekä tavallista että spray­ maalia. Sisältää liuotteita, jotka voivat ärsyttää hengitysteitä.

SPRAYPATTERIMAALI

Lämpöpatterit on helppo maalata spray­ maalilla. Värivaihtoehtoja on paljon. Maali kuivuu kosketuskuivaksi 10 minuutissa. Yksi spraypurkki riittää noin yhdelle neliömetrille.

AKRYYLIPOHJAINEN PATTERIMAALI

Sopii putkien ja patterien maalaamiseen sen jälkeen, kun ne on hiottu ja maalattu kahteen kertaan metallipohjusteella. Maalia levitetään kaksi suhteellisen paksua kerrosta.

TULENKESTÄVÄ VALURAUTAMAALI

Tulenkestävä metallimaali sopii muun muassa auton ja takan maalaamiseen. Maali kestää jopa 1100 asteen lämpöä. Maali kovettuu kokonaan vasta, kun sitä lämmitetään monta kertaa.

RUOSTEENESTOPOHJAMAALI

Metallille tarkoitettu pohjamaali estää ruosteen syntymistä. Maalattava pinta pitää puhdistaa rasvasta ja hioa ennen maalaamista. Pohjamaali pitää levittää heti puhdistamisen jälkeen.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Maalit