Kiinnityslaastia levitetään vähän hiertimellä, jonka toisella puolella on hammaslasta. Kiinnityslaasti levitetään hammaslastalla. On tärkeää, että lastan hampaat ovat oikean korkuiset.

Sitä voi kokeilla painamalla laatan kiinnityslaastiin sen jälkeen, kun sitä on vedetty jammaslastalla. Laatta otetaan taas pois ja tarkistetaan, peittääkö kiinnityslaasti 80 prosenttia laatan takapuolesta. Jos ei, hammaslastan hampaat ovat liian pienet.

Jos laatat tulevat vinoon, kuten tässä, se vaatii hieman enemmän asettelutyötä kuin jos laatat tulisivat suoraan kulmaan. Mitat on otettava tarkkaan ja useita laattoja joutuu leikkaamaan.

Hyvässä laattaleikkurissa, kuten tässä, on mahdollisuus säätää leikkauskulmaa, niin että leikkauskulma on oikea joka kerralla. Tarkempiin leikkauksiin kannattaa käyttää sähköistä laattaleikkuria. Nyt laatat ovat paikallaan, ja kun ne ovat kuivuneet pari päivää, päästään saumaamaan.

Saumauslaastiin sekoitetaan vettä, niin että siitä tulee melko ohutta. Tässä käytetään mustaa saumauslaastia, joka levitetään vaahtomuovilatalla.

Vaahtomuovilatta huuhdotaan säännöllisesti vedellä ja lattia pestään. Kun koko lattia on saumattu, lattia pestään taas ja huuhdotaan, niin että kaikki saumauslaastin rippeet lähtevät.