Kipsilevy: Valitse oikea kipsilevy

Kipsilevyissä on eroja. Seiniin, lattiaan ja kattoon käytetään erilaisia levytyyppejä.

Miten kipsilevy ruuvataan kiinni?

Kipsilevyjen asentamisessa pitää varmistaa, ettei ruuvin kanta painu pintapahvin läpi. Levyt eivät tartu kunnolla kiinni, jos ruuvit väännetään liian syvälle.

Kipsiruuvien kannassa on kaareva alapinta, joka ei revi pahvia rikki.

Kaksikerroksisen kipsilevyseinän rakentamiseen tarvitaan pitkiä ja lyhyitä ruuveja. Pitkien ruuvien pitää olla niin pitkiä, että ne yltävät molempien kerrosten läpi ja tarttuvat lujasti kiinni levyjen takana olevaan runkoon.

Ruuvinkannat eivät saa jäädä törröttämään pahvin pinnalle, sillä niitä ei voi tasoittaa piiloon. Ruuvaamiseen voi käyttää ruuvauskärkeä, jossa on syvyysrajoitin. Se lopettaa vääntämisen, kun ruuvi on tarpeeksi syvällä.

Toimitus suosittelee: Uusi kipsilevykatto salamannopeasti

Tärkeää!

Kylpyhuoneeseen suositellaan märkätilalevyjä, jotka kestävät rakenteisiin mahdollisesti pääsevää kosteutta. Märkätilalevyjä käytetään samalla tavalla kuin tavallisia kipsilevyjä.

Erityistietoa

Idea kahden pahvikerroksen väliin puristetusta kipsilevystä keksittiin ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa vuonna 1894. Levyjen käyttö alkoi yleistyä 1940-luvulla. Kipsilevyt eristävät ääntä ja hidastavat palon leviämistä, joten ne sopivat hyvin väliseiniin, kattoihin ja lattioihin.