Ulkopuolinen lisäeristys

Taloja lisäeristetään nykyään myös mineraalivillalevyillä, joiden päälle liimataan tiilikuori.

Talon voi lisäeristää ulkopuolelta monella tavalla. Eristeet voi kiinnittää joko suoraan seinään, tai rungon päälle voidaan rakentaa uusi puukoolaus. Koolatun seinän voi päällystää joko levyillä, puulla tai rappauksella.

Eristeen kiinnittäminen suoraan vanhaan seinään on nopeaa, mutta hieman epävarmaa. Varmista, että eristeet ja uusi pinta pysyvät seinässä ilman koolauksen antamaa tukea.

5 tapaa lisäeristää ulkopuolelta
Ulkopuolinen lisäeristys Koolaus ja laudat. Vanha ulkovuoraus puretaan ja runkoon rakennetaan koolaus. Koolausvälit täytetään eristeellä ja eristeet peitetään tuulensuojalevyillä. Levyjen päälle kiinnitetään tuuletusrimat. Tekniikka sopii periaatteessa kaikentyyppisille eristelevyille.
Ulkopuolinen lisäeristysRappaus ja tuuletusrako. Seinään rakennetaan koolaus, jonka välit täytetään eristeellä. Seinään tehdään tuuletusrimoilla ristikoolaus, jotta sisältä tuleva kosteus poistuu rakenteesta tehokkaasti. Koolaukseen kiinnitetään levyt, jotka rapataan.
Ulkopuolinen lisäeristysVilla ja rappaus. Mineraalivilla kiinnitetään runkoon ja rapataan verkotuslaastilla. Sopii sekä puu- että tiiliseiniin.
Ulkopuolinen lisäeristysKingspan-levyt ohuen tiiliverhouksen takana. Vanha tiiliverhous ja eristeet vaihdetaan parempiin eristeisiin ja ohuempiin kiviin. Investointi ja urakka ovat isot, mutta tuloksena on vanhalta tiilitalolta näyttävä, mutta energiatehokas nykykoti.
Ulkopuolinen lisäeristysStyroksi ja tiilikuoret. Seinälle asennettavia styroksilevyjä peitetään maailmalla tiilikuorilla, jotka on sahattu vanhoista tiilistä.

LUE MYÖS: Kaksinkertainen vaikutus Kingspan-levyillä

TOIMITUS SUOSITTELEE: Tarkista eristeesi hyvän sään aikana!

Oletko varma, että talosi on kunnolla eristetty? Vuotava talo voi aiheuttaa ison lämmityslaskun lisäksi suurta vahinkoa.

Huonosti eristetty talo voi aiheuttaa suuria kosteus- ja homeongelmia. Huonosti tehdystä lisäeristyksestä on valitettavasti paljon karmivia esimerkkejä. Lisäeristys voi aiheuttaa kosteusvahinkoja, joiden korjaaminen tulee kalliiksi. Pahimmassa tapauksessa rakenteissa alkaa kasvaa mikrobeja, jotka ovat haitaksi sinun ja perheesi terveydelle.

Tarkista eristeet tarkastuskameralla
Eristeet ovat yleensä hankalasti tutkittavissa paikoissa kuten katossa, seinissä tai lattiassa. Sen vuoksi suosittelemme, että tarkistat eristeiden kunnon tarkastuskameralla. Näet paljaalla silmällä, onko eristeissä kosteutta tai sienikasvustoa. Voit tarkistaa myös, että eristeet on asennettu oikein ja niiden päällä on tuulelta suojaava levy, pahvi tai eriste.

Saat juuri nyt tarkastuskameran ja kaksi numeroa Tee Itse -lehteä.

Kyllä, kiitos: Näyttäkää minulle uusi Tech-Pro-tarkastuskamera!

VIDEO: Tästä näet, miten tarkastuskameraa käytetään: