Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Byg lynhurtigt med smarte byggeklodser

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Med systemet Nordic-Wall kan du bygge på en brøkdel af tiden – helt uden klister, mørtel eller cement.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 dag
Hinta
5.400 kroner
Byggesten - byg med klodser

Byggestenene er ekstremt hårdføre og skabt til at stå udenfor året rundt.

Intro

Nordic-Wall er en ny, smart byggeklods, der gør det nemt at bygge solide konstruktioner – primært til udendørsbrug – på en brøkdel af den tid, det tager at bygge med de fleste andre byggesten. Du slipper nemlig for at samle stenene med mørtel eller lignende. Det betyder samtidig, at klodserne kan skilles ad igen og genbruges til at bygge en anden konstruktion.

Det, der gør Nordic-Wall smart, er de små murlåse i kunststof, der lægges mellem hvert skifte, og som overflødiggør lim og beton til opbygningen. Dermed slipper du for det bløde lag mellem de forskellige skifter, der skal tørre, og som nemt kan få muren til at hælde en smule, hvis du ikke passer på. Derfor kan du også pakke både vaterpas og rettesnore væk, når du først har sikret dig, at underlaget er helt plant.

Solide konstruktioner

Stenene vejer omkring 30 kg, og den relativt høje vægt er med til at holde murlåsene på plads og sikre en solid konstruktion. Bygger du samtidig din konstruktion i vinkel eller en firkant, styrker det konstruktionen yderligere. Stenene har desuden hulrum, så konstruktionen efterfølgende kan fyldes med fx sand fra toppen, hvis du vil være helt sikker på, den bliver stående.

Nordic-Wall kan også bruges til at bygge en helt fritstående læmur, der ikke støttes af en sidemur. Her anbefaler producenten dog, at hulrummet fyldes med beton og evt. forstærkes yderligere med armering, hvis højden overstiger 1,5 meter. Stenene er set til 50-60 kr. pr. stk.

Vejledning

Nemme klodser

Lukittu sisältö

Kirjaudu sisään or buy access tai osta käyttöoikeus, jotta voit lukea kappaleen

Inden du stabler klodserne oven på hinanden, er det vigtigt, at du har et helt plant og stabilt underlag, der kan bære vægten fra de mange sten. Begynder stenene først at synke, kan klodserne ovenpå nemt komme til at hælde en smule, og det gør konstruktionen skrøbelig.

Bygger du i en vinkel, som vi gør her, bliver konstruktionen mere stabil. Den kan desuden gøres stærkere ved at fylde hulrummene op med fx grus eller sand.

Læg det nederste skifte ud på et helt plant underlag. Sørg for, at stenene støder helt op til hinanden.

Læg murlåse i rillerne på det første skifte. Du skal lægge dem, så der kommer til at være fire murlåse under hver sten i det næste skifte. Det gælder også halve sten.

Næste skifte lægges ovenpå i forbandt. Det vil sige, at samlingerne i rækkerne skal være forskudt i forhold til hinanden. Sørg for at have fire låse under hver sten.

Del en sten på midten ved at skære hele vejen rundt med en vinkelsliber med diamantklinge. Da stenene lægges i forbandt, er det nødvendigt med halve sten for at få det til at gå op.

Knæk stenen ved at løfte den i den ene ende og skubbe den hårdt ned mod en kant. Læg de halve sten på i enden.

Læg flere skifter på, indtil du mangler 10 cm for at nå den ønskede højde. Det passer nemlig med højden på den afsluttende række topsten. Skal muren styrkes, kan den fyldes med sand, grus, jord eller beton.

Topstenene lægges på for at skjule hullerne inde i muren. Du kan også droppe topstenene og fx plante blomster i hullerne.

Tips & Tricks

Hurtigt, solidt og alsidigt

Byggestenene er ekstremt hårdføre og skabt til at stå udenfor året rundt.

Hvis du skal bygge et udekøkken eller et højbed, eller hvis skraldespandene skal gemmes af vejen, så er Nordic-Wall et oplagt bud til at klare opgaven. Stenene er endda så hårdføre, at de kan klare den ekstreme varme fra en udendørspejs, et bålsted eller lignende. Det er næsten kun din fantasi, der afgør, hvad du kan bygge.

Simpelt system

Nordic-Wall er et ekstremt simpelt system, der består af to forskellige byggeklodser, som tilpasses i størrelsen med en vinkelsliber, hvis der er behov for det.

Byggesten
Byggestenene vejer 30,5 kg og måler 60 x 30 x 12 cm, så du skal bruge 13,9 sten til 1 m² murværk. De findes i lys og mørk grå og har to huller, der efterfølgende kan fyldes op for at øge stabiliteten. Der er plads til 91 liter fyld pr. m².

Topsten
Hvis hullerne i muren skal gemmes i toppen, afsluttes med topsten. De findes i lys og mørk grå, vejer 41 kg og måler 60 x 30 x 10 cm. Du kan også droppe topstenen og bruge hullerne til planter.

Nemme hylder
En smart detalje ved Nordic-Wall er hyldeknægtene, der uden problemer kan flyttes rundt på muren. Hyldeknægten vippes ind mellem skifterne og hægter sig fast.

Murlås
Den lille murlås er i kunststof og måler 2,5 cm. Under hver sten bruges fire låse, og stenenes høje vægt holder det hele sammen.

3D-malli

3D-malli

Kirjaudu sisään or buy access tai osta käyttöoikeus, jotta näet 3D-malli

Rakenna valmiista kivistä

Palikkajärjestelmä, jonka kanssa ei käytetä laastia, liimaa tai sementtiä

Avaa 3D-malli

3D-malli

Kirjaudu sisään or buy access tai osta käyttöoikeus, jotta näet 3D-malli

Kuvio

Kivet on asennettu limittäin.

Avaa 3D-malli

3D-malli

Kirjaudu sisään or buy access tai osta käyttöoikeus, jotta näet 3D-malli

Halkaise kivi keskeltä

Kivet on asennettu limittäin, joten muuriin tarvitaan puolikkaita kiviä. Voit katkaista kivet kulmahiomakoneella ja timanttilaikalla.

Avaa 3D-malli

3D-malli

Kirjaudu sisään or buy access tai osta käyttöoikeus, jotta näet 3D-malli

Helpot hyllyt

Hyllynkannattimet tarttuvat kivien väliin. Sen jälkeen niitä on helppo siirrellä muuria pitkin.

Avaa 3D-malli

Video

VÆRKTØJ: Sådan bruger du vinkelsliberen

I videoen her kan du se, hvad vinkelsliberen kan, og hvordan du bruger den. Sliberen giver dig masser af power, når du skal skære i jern, beton og sten. Og med den rigtige skæreskive kan du skære præcise snit i alt fra aluminium og plast til hårdtbrændte klinker. Du lærer også alt om indstillinger og beskyttelsesudstyr, så du kan arbejde sikkert.

Magasin-artikel

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Rakennusohjeet: Byg lynhurtigt med smarte byggeklodser
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin