Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Sika-äänieristematto on joko 3 tai 5 milliä paksua. Löydät lähimmän jälleenmyyjän osoitteesta www.sika.com

Sika-äänieristematto on joko 3 tai 5 milliä paksua. Löydät lähimmän jälleenmyyjän osoitteesta www.sika.com

Perinteinen ”uiva” eli alustaan kiinnittämätön puulattia pitää aina jonkin verran ääntä, kun sen päällä kävellään. Askeleet kaikuvat lattian pinnasta riippumatta siitä, millaiselle pohjalle puulattia on rakennettu.

Liimojen valmistajana tunnettu Sika on kehittänyt puulattian asentamiseen erikoisjärjestelmän, joka vaimentaa askelten äänet. AcouBond-järjestelmä koostuu elastisesta liimasta ja kolme milliä paksusta solumuovimatosta, jossa on reikiä.

Matto levitetään tasaiselle alustalle ja reikiin puristetaan liimaa liimapistoolilla. Puulattia asennetaan maton päälle ja liimataan kiinni alustaan.

Akustiikkamatto ja liima vaimentavat askelten äänet ja kaiun erittäin tehokkaasti. Alusta on tukeva, ja se kestää ihmisen jalan painon.

Tässä jutussa lattia asennetaan betonin päälle. Maton voi asentaa myös laatta- tai puulattialle.

Alusta kuntoon

Poista alustasta kaikki epätasaisuudet ennen maton levittämistä. Betonialustalle pitää levittää lisäksi höyrynsulku, jotta kosteus ei nouse lattiaan.

Puulattia liimataan kiinni, joten sen alle ei voi levittää tavallista höyrynsulkumuovia. Sen sijaan lattiaan levitetään pohjuste, joka toimii vesieristeen tapaan ja varmistaa, että liima tarttuu kunnolla kiinni.

TOIMITUS SUOSITTELEE: 10 meluhaittaa ja niiden ratkaisut

Lataa rakennusohjeet vaihe vaiheelta

Tämän sivun reunasta ladattavissa rakennusohjeissa näytetään, miten teet esityöt, levität maton ja liimaat lattialaudat kiinni alustaan. Projekti ei ole vaikea, kun noudatat ohjeitamme.