Täytä reiät – ja tee lattiasta kaunis

Maalatussa lattiassa reiät ja lovet näkyvät helposti. Tämän talon lattiassa oli hyönteisten tekemiä rumia reikiä. Onneksi reiät on helppo häivyttää.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 tuntia
Hinta
20 euroa

Johdanto

Lattian maalaaminen voi olla hyvä keino pelastaa kulunut lattia niin, että se näyttää taas siistiltä. Huonona puolena toisaalta on se, että ns. lentoreiät ja lovet näkyvät entistä selvemmin. Tähän on kuitenkin olemassa ratkaisu, sillä lattia on helppo pelastaa edullisesti tasoittamalla. Reiät täytetään tasoitteella niin, että niitä ei enää näy.

Tämän lattian reiät tasoitetaan Dana Limin erikoistasoitteella 619. Tuotetta saa putkilossa valmiiksi sekoitettuna. Tasoitetta painetaan reikiin noin 5–6 cm leveällä lastalla. Työhön kannattaa varustautua polvisuojin, sillä lattialla työskentely rasittaa polvia.

Ongelma

Reiät näkyvät valkoiseksi maalatusta lattiasta hyvin. Asia vaatii korjausta.

Ratkeisu

Reiät tasoitetaan valkoi-sella tasoitteella. Pinta hiotaan ja maalataan, jonka jälkeen lattia näyttää uudelta ja upealta.

Vie aikaa

1-2 tuntia (+ kuivumisaika)

Hinta

Noin 20 € riippuen alueen laajuudesta.

Vaikeusaste

Helppo ja kevyt tehtävä, jo-hon kaikki voivat osallistua.

Ohjeet

01
Toimi näin 5 Vaihe

1

Puhdista reikäinen alue jäykällä harjalla irtomaalista, jotta saat tasoitteelle hyvän alustan. Muista imuroida alue, ennen kuin ryhdyt tasoittamaan.

2

Täytä reiät tasoitteella. Paina tasoitetta pieninä annoksina ja tasoita lautojen suuntaan. Yritä saada mahdollisim-man paljon ylimääräistä tasoitetta pois, jotta et joudu hiomaan kovin paljoa. Anna tasoitteen kuivua vuorokauden.

3

Hio tasoittamasi alue. Hio vasta sitten, kun tasoite on täysin kuivunut. Aloita hiomakarkeudella 60-80 ja jatka sen jälkeen karkeudella 120-150. Näin saat pinnasta täysin sileän.

4

Puhdista lattia huolellisesti. Imuroi lattia ja pese se tämän jälkeen karkeaa liinaa käyttäen niin, että saat varmasti kaiken pölyn pois ja pinnasta täysin puhtaan maalaamista varten.

5

Maalaa lattia. Valitse sama maali kuin millä lattia on maalattu aikaisemmin, niin voit olla varma, että maali kiinnittyy kunnolla. Jos lattia-ala on suuri, käytä telaa.

Video

VINKIT: Pidä irtokarvat pois maalista

TYÖKALUT: Näin käytät epäkeskohiomakonetta

Tällä videolla näytetään, mihin kaikkeen epäkeskohiomakonetta voi käyttää. Se on erinomainen työkalu isojen vaakapintojen hiomiseen, lakan ja maalin poistamiseen ja käsittelemättömän puun hienohiontaan. Sen lisäksi koneella voi kiillottaa esimerkiksi öljytyn pöytälevyn.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …