Video
Helppo
Vaikea

Lattian maalaaminen voi olla hyvä keino pelastaa kulunut lattia niin, että se näyttää taas siistiltä. Huonona puolena toisaalta on se, että ns. lentoreiät ja lovet näkyvät entistä selvemmin. Tähän on kuitenkin olemassa ratkaisu, sillä lattia on helppo pelastaa edullisesti tasoittamalla. Reiät täytetään tasoitteella niin, että niitä ei enää näy.

Tämän lattian reiät tasoitetaan Dana Limin erikoistasoitteella 619. Tuotetta saa putkilossa valmiiksi sekoitettuna. Tasoitetta painetaan reikiin noin 5–6 cm leveällä lastalla. Työhön kannattaa varustautua polvisuojin, sillä lattialla työskentely rasittaa polvia.

Pienet hyönteisten tekemät reiät rumentavat maalatun lattian ilmeen. Reiät on helppo tasoittaa piiloon.

TOIMI NÄIN:

1. Puhdista reikäinen alue jäykällä harjalla irtomaalista, jotta saat tasoitteelle hyvän alustan

Muista imuroida alue, ennen kuin ryhdyt tasoittamaan.

2. Täytä reiät tasoitteella

Paina tasoitetta pieninä annoksina ja tasoita lautojen suuntaan. Yritä saada mahdollisimman paljon ylimääräistä tasoitetta pois, jotta et joudu hiomaan kovin paljoa. Anna tasoitteen kuivua vuorokauden.

3. Hio tasoittamasi alue

Hio vasta sitten, kun tasoite on täysin kuivunut. Aloita hiomakarkeudella 60–80 ja jatka sen jälkeen karkeudella 120–150. Näin saat pinnasta täysin sileän.

4. Puhdista lattia huolellisesti

Imuroi lattia ja pese se tämän jälkeen karkeaa liinaa käyttäen niin, että saat varmasti kaiken pölyn pois ja pinnasta täysin puhtaan maalaamista varten.

5. Maalaa lattia

Valitse sama maali kuin millä lattia on maalattu aikaisemmin, niin voit olla varma, että maali kiinnittyy kunnolla. Jos lattia-ala on suuri, käytä telaa.