Korjaa rispaantunut lattialauta

Vuotava patteriventtiili on kastellut lattian ja jättänyt jälkeensä rumia läikkiä.

Lattialaudan vaihtamiseen voi olla monta erilaista ja hyvää syytä. Vanhan kukkaruukun alta saattaa paljastua ruma jälki tai olohuoneen lattiassa voi olla syviä koloja esikoisen vasarointiharjoitusten jäljiltä. Joskus vuotava patteriventtiili kastelee ja värjää useita lautoja vaihtokuntoon.

Yksinkertainen ratkaisu

Ongelmiin on onneksi helppo ratkaisu. Lauta pitää vain sahata poikki multicutterilla ja korvata vioittunut pätkä terveellä puulla. Korjaamiseen tarvitaan pala samanlaista lautaa joko varaston hyllyltä tai rautakaupan noutopihalta.

NIKSI: Onko lauta loppunut?

Jos samanlaista lautaa ei saa enää mistään, käännä katseesi kaapin alle. Voit mahdollisesti ”lainata” pienen palan lautaa paikasta, johon kukaan ei näe. Näytämme tässä jutussa, miten lattialauta vaihdetaan patterin ympärille.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Korjaa puulattia täydellisesti

Se on hieman vaikeampaa kuin suoran pätkän vaihtaminen, mutta periaate on sama.

Korjaa rispaantunut lattialauta

Yleisimmät syyt

? Kukkaruukut. Vuotavaan kukkaruukkuun istutettu huonekasvi pilaa lattialaudan tai pari hyvin nopeasti. Kasteluvedestä jää lattiaan rumia jälkiä.

? Patteriventtiilit. Lämpöpatterien venttiilit voivat ”hikoilla” kuukausitolkulla, ennen kuin kukaan huomaa mitään.

? Kolot ja halkeamat. Huonekalujen siirtely voi vahingoittaa lattialautoja huomaamatta.

TEE NÄIN
Korjaa rispaantunut lattialauta 1. Piirrä viiva vioittuneeseen lautaan noin viiden millin päähän seuraavan laudan saumasta. Etsi käsiisi multicutteri ja sahaa lauta poikki suorassa linjassa.
Korjaa rispaantunut lattialauta2. Irrota viimeiset viisi milliä varovasti. Käytä seuraavan laudan päätyä suorana linjana ja mittaa uuden laudan pituus viereisen laudan päädystä seinään asti.
Korjaa rispaantunut lattialauta3. Mittaa putken keskikohdan etäisyys seinästä ja piirrä lautaan suora viiva. Lauta sahataan poikki viivaa pitkin seuraavassa vaiheessa. Mittaa seuraavaksi, kuinka kaukana putken keskikohta on laudan reunasta. Poraa putkelle reikä, joka on joka puolelta 8–10 milliä putkea isompi.
Korjaa rispaantunut lattialauta4. Sahaa lauta poikki viivaa pitkin. Pitkä ja lyhyt laudanpätkä sopivat täydellisesti patterin putken ympärille.
Korjaa rispaantunut lattialauta5. Sahaa naaraspontin alapuoli pois. Lauta liukuu sulavasti oikealle paikalleen, kun pontin alaosa ei hankaa viereisen laudan ponttia vasten.
Korjaa rispaantunut lattialauta6. Liimaa laudanpätkät paikoilleen putken ympärille. Pyyhi ylimääräinen liima pois kostealla kankaalla. Aseta jotain lautojen painoksi siksi aikaa, että liima kuivuu.