Näin korjaat puulattian kolot

Vanha patteri on irrotettu seinästä, ja se on aiheuttanut tyypillisen ongelman: lattiassa on nyt kaksi isoa reikää, jotka on pakko paikata. Onneksi reikien korjaaminen on helppoa ja nopeaa oikeilla työkaluilla.

Puulattian reiät

Seinästä on irrotettu patteri, ja lämmitysputkien reiät erottuvat lattiasta todella selvästi.

Johdanto

Vanhan vesikiertoisen patterin jäljiltä jää lattiaan kaksi rumaa ja selvästi erottuvaa reikää. Ne pitää peittää mahdollisimman nopeasti ja siististi. Reiät voi paikata joko pienillä puutapeilla, tai reikäisen laudan voi korvata kokonaan uudella laudanpätkällä. Tässä jutussa käytetään jälkimmäistä keinoa.

Paikkapala kannattaa mitata ja sahata huolellisesti, jotta se ei erotu muusta lattiasta. Paikasta tulee käytännössä näkymätön, jos se tehdään vanhasta lattialaudasta. Jos samanlaista puuta ei löydy, koko lattia kannattaa hioa ja käsitellä samalla tavalla. Tämä lattia hiotaan joka tapauksessa, sillä patteri irrotettiin lattian hiomisen takia.

LUE LISÄÄ: Korjaa puulattia täydellisesti

Lautojen sahaamiseen käytetään monitoimityökalua sekä katkaisu- ja jiirisirkkeliä. Ne helpottavat ja nopeuttavat työtä selvästi. Voit käyttää myös talttaa, vanerisahaa ja jiirilaatikkoa.

Työn iloa!

Materiaalit

Monitoimityökalu on erikoistyökalu, joka helpottaa huomattavasti juuri tällaisia töitä.

  • MONITOIMITYÖKALU
  • KATKAISU- JA JIIRISIRKKELI
  • LIIMAA
  • HÖYLÄ

Ohjeet

1

Merkitse paikkapalan kohta lattialaudan avulla. Jätä reikien molemmille puolille 2-3 senttiä ylimääräistä puuta.

2

Tee katkaisu- ja jiiri-sirkkelillä ohjainlauta, joka pitää monitoimityökalun terän 30 asteen kulmassa. Säädä terän syvyys siten, että se yltää juuri ja juuri lattialaudan läpi. Varo, ettet riko höyrynsulkua!

3

Höyrynsulussa on reikä putkien jäljiltä. Paikkaa se höyrynsulkuteipillä.

4

Tämä paikkapala tehdään alkuperäisestä lattialaudasta. Paikkapalan päät sahataan 30 asteen kulmassa, jotta ne sopivat yhteen reiän reunojen kanssa.

5

Tarkista, että palanen sopii reikään ja levitä laudan reunoille liimaa. Tässä käytetään tavallista puuliimaa. Paina pala paikalleen ja aseta sen päälle jotain painavaa.

6

Paikkapala on asennettu, ja lattia on valmis hiottavaksi. Hio paikka aluksi muun lattian tasolle, ennen kuin aloitat keski­ lattian hiomisen.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.