Suositeltavaa on hankkia myös 2-3 metrin pituinen mittalauta. Tässä mallissa on mukana myös vatupassi, joten sitä voi käyttää esivalmisteluissa kuten pohjan tasoituksessa sekä itse asennustyössä, kun laudan reunan suoruus on tarkistettava. Lattiarautaa tarvitaan, kun seinän viereen tuleva lauta lyödään tiiviisti edelliseen kiinni.

Kannattaa ostaa muovipäinen rauta, sillä siitä lähtee lyötäessä pienempi ääni.Ruuvinväännin, vasara ja pistosaha löytyvät todennäköisesti ennestäänkin työkalupakista, ja niitä tarvitaankin lähes kaiken aikaa. Katkaisusirkkelillä lattian asennuksen eri työvaiheet sujuvat kuin leikiten. Jos lattia-asennusta on tiedossa jatkossakin, kannattaa katkaisusirkkeliin investoida, sillä sen avulla työ sujuu vaivattomimmin, siisteimmin ja helpoimmin.

Katkaisusirkkeli on oikeastaan yleissaha, joka suoriutuu monenlaisista tehtävistä. Sitä tarvitaan erittäin usein myös lattian asennuksessa, sillä lautoja ja listoja joudutaan sahaamaan tämän tästä, ja usein vielä jiiriin. Tämä mallin suurena etuna on se, että terän voi kääntää niin, että laitteella pystyy käsittelemään leveitä pintoja.

Katkaisusirkkelillä puun sahaaminen viivasuoraan on helppoa, ja sahausjälki on todella siisti. Tätä ominaisuutta tarvitaan kaiken aikaan lattian asennustyössä. Katkaisusirkkelillä voi sahata myös viistoon. Terää voi kääntää portaattomasti 0 ja 50 asteen välillä, ja terän asennon voi lukita. Tässä sahataan 45 asteen kulmassa oikealle.

Esimerkiksi lattialista voi olla niin leveä, ettei terä ylety sen yli. Silloin terän voi kääntää 45 asteen kulmassa alas ja sahata listan vaakatasossa. Silloin sahauskulma on sama kuin jos lauta olisi ollut pystysuorassa. Katkaisusirkkeli on erinomainen myös sahattaessa jiiriin. Sen avulla lopputulos on millintarkka. Aloita pienen matkan päästä merkistä ja siirrä lautaa asteittain kunnes terä on merkin kohdalla. Sahaustulos on täysin tarkka. Jos kappale on aavistuksen vino tai siinä on yksi millimetri liikaa, on tilanne helppo korjata katkaisusirkkelillä.

Tällöin käsi- tai pistosahalla ei pääse toivottuun lopputulokseen. Voit sahata myös oman mitan mukaan. Silloin terä lukitaan oman mitan mukaiseen asentoon. Nyt laudan voi sahata juuri sellaisessa kulmassa kuin on tarvis. Myös hyvin pitkien lautojen sahaaminen onnistuu hyvin, jos hankit sirkkeliin lisätarvikkeena saatavan tukitelineen.

Tässä kapea rima tuetaan laudalla, jolloin voit olla varma tarkasta sahaustuloksesta.Teline on hyödyllinen myös lyhyitä lautoja sahattaessa. Tässä sirkkeli siirretään kiskoa pitkin niin lähelle tukea, että lauta voidaan asettaa sen päälle. Katkaisusirkkeli soveltuu lähes kaikenlaiseen sahaukseen ja etenkin, kun tavoitteena on täsmällinen sahaustarkkuus. Tästä investoinnista on paljon iloa esimerkiksi terassin tai pyörävajan rakentamisessa ja monessa muussa tarkkuutta vaativassa sahaustyössä.