Paikkaa reikä puutäytemassalla

Iso kolo näyttää rumalta ja kerää roskia. Onneksi reikä on helppo paikata puutäytemassalla.

Vanhoissa puulattioissa on usein pieniä koloja ja halkeamia, koska lautoja ei ole tasoitettu ennen maalaamista.

Reikäiset laudat saattavat miellyttää silmää, mutta alkavat ärsyttää pitemmän päälle. Koloihin kertyy helposti pölyä, likaa, roskia ja vettä, ja lattian siivoaminen on vaikeaa.

Pienten halkeamien ja kolojen paikkaaminen on onneksi helppoa. Jos lattia on tarkoitus maalata uusiksi, kolot kannattaa täyttää muun lattian tasolle.

Kolojen paikkaaminen sujuu helpoimmin ja nopeimmin kemiallisella puulla eli puutäytemassalla. Puutäytemassa ei kutistu, joten koko kolon voi täyttää yhdellä kertaa. Paikka kovettuu noin 20 minuutissa, minkä jälkeen sen voi hioa ja maalata.

Kemiallinen puu on yhtä pehmeää kuin mänty, joten korjattu kohta on helppo hioa samaan tasoon lattian kanssa.

Tämä aiheutti vaurion

Maalattuun puulattiaan voi tulla reikiä ja koloja monesta eri syystä. Tässä tapauksessa puulattiassa on ollut pieni lahovika, joka on maalattu piiloon lattiaa tasoittamatta. Joskus oksat kuivuvat irti ja painuvat laudan läpi, ja toisinaan lattiaan syntyy iso lovi painavan esineen iskusta.

Isot kolot näyttävät rumilta riippumatta siitä, miten ne ovat syntyneet. Koloissa on lisäksi se vika, että ne keräävät likaa ja roskia. Koloihin kertyy myös vettä joka kerta, kun lattia pestään.