Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Koloja lattiassa tupajumien jäljiltä

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Tupajumien jättämiä jälkiä ei tarvitse tyytyä katselemaan. Voit nimittäin poistaa jäljet – tai ainakin piilottaa ne niin, että niistä tulee lähes näkymättömiä. Katso tästä, miten korjaat kolot puukitillä.

Koloja lattiassa tupajumien jäljiltä

Johdanto

Akryylipohjainen puukitti kovettuu kivikovaksi, ja korjausmassaa voidaan käyttää sekä sisällä että ulkona.

Puukitin nerokkuus piilee siinä, että sitä on saatavana monissa eri puunsävyissä, kuten pyökin, tammen ja tiikin värisenä.

Värejä voi sekoittaa keskenään, joten saat juuri lattiaasi sopivan värisävyn.

Tupajumien aiheuttamien kolojen korjaamisen lisäksi puukitillä voi peittää yleensä hyvin myös esimerkiksi kalusteiden, ovien ja listojen pieniä koloja ja halkeamia, joita ei voi maalata piiloon.

Korjausmassaa voidaan levittää noin 1 sentin kerros kerrallaan. Käytä massan levittämiseen pehmeää lastaa (niin kutsuttua japaninlastaa). Tämän jälkeen massa tasoitetaan hieman ympäröivää puuta korkeammalle. Kun korjausmassa on kovettunut (noin 3 tunnin kuluttua), hio se lattian tasalle.

Tämä aiheutti vaurion

Tupajumit laskevat munansa etenkin pehmeisiin puulajeihin lauhkeilla rannikkoalueilla, joissa ilmankosteus on suuri. Kun munat kuoriutuvat, toukat porautuvat puuhun.

Siellä ne yleensä asustelevat kolmisen vuotta (ainakin sisätiloissa) ennen kaivautumistaan ulos. Paras ase tupajumeja vastaan on hyvä ilmanvaihto, lämpö sekä kosteuden ja kondenssin minimointi. Jos tämä ei riitä, rautakaupoista ja verkosta voi ostaa hyväksyttyjä torjunta-aineita.

En masse små huller og “gange”! Sådan ser det ud, når borebillernes larver har været på spil.

Ohjeet

Tee näin

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

1

Peitä lattialautojen välinen rako muovipaloilla, jotta et täytä sitä vahingossa korjausmassalla. Imuroi koko alue perusteellisesti. Tämä varmistaa optimaalisen kiinnittymisen.

2

Purista korjausmassaa pahvinpalalle tai levylle. Puukittiä on saatavana puun eri sävyissä, joita voi yhdistellä lattiaan sopivaksi. Värejä kannattaa kokeilla etukäteen.

3

Levitä hyvin sekoitettua korjausmassaa japanin­lastalla. Japaninlasta on joustava, ja se tekee massan painelusta lattiaan helppoa.

4

Poista muovipalat heti, kun olet lopettanut tasoittamisen. Ole varovainen ja vedä paloja poispäin korjatusta kohdasta, jotta ne eivät vaurioita sitä. Tässä naputamme palaa ensin varovasti, jotta se irtoaa hieman ennen pois vetämistä. Jos kyseessä on vain pieni korjaus, joka vaatii hiomista, tasoita massa lopuksi märällä lastalla. Silloin pinnasta tulee sileä ja tasainen.

5

Hio koko alue massan kovettumisen jälkeen noin kolmen tunnin kuluttua. Käytä karkeaa hiomapaperia (raekoko 40–60), kunnes korjattu kohta on samassa tasossa lattialautojen kanssa. Vaihda sitten raekokoon 120–140 ja hio alue täysin sileäksi.

6

Poista lopuksi hiomapöly. Pöly on erittäin hienojakoista, ja se voi vahingoittaa tavallista pölynimuria. Jos kyseessä on suurempi korjaustyö, pölyä kannattaa ensin harjata pois ennen pölynimurin ottamista esiin.

Materiaalit

Tämä korjaustyö kuuluu asteikon helpoimpaan päähän, ja tarvitset siihen vain muutaman työkalun. Tarvittavat työvälineet:

  • Muovipaloja
  • Japaninlasta
  • Hiomapaperi
  • Käsiharja

Video

REIÄT PUULATTIASSA

Ole varovainen, jotta et riko korjattua kohtaa.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin