Oviaukon raami koostuu kahdesta sivukappaleesta ja ylä- ja alapuista. Alhaalla olevaa kappaletta kutsutaan arkikielessä kynnykseksi.

Tästä on nyt kyse. Joissakin tapauksissa ovikynnys on narissut siitä asti kun se asennettiin, koska sitä ei ole tuettu alapuolelta kunnolla.

Toisinaan taas alapuolinen tuki on kulunut vuosien saatossa, ja se synnyttää melua kun kynnykselle astutaan, sillä kynnys hiertää ovikarmin sivukappaleita vasten. Ratkaisuna on asentaa kynnyksen alle tuki, joka pysyy vakaasti aloillaan. Narina loppuu tähän lähes aina, ja huoneeseen laskeutuu rauha, vaikka sisään tullessaan astuisi kynnykselle.

KORJAA NÄIN:

1. Irrota kynnyslista varovasti

jotta sitä voidaan käyttää uudestaan. Suojaa lattiaa jäljiltä laittamalla pieni pala tai sileä lasta sorkkaraudan tai ruuvitaltan alle.

2. Vanhat kiilat vedetään ulos

nostamalla kynnystä hieman sorkkaraudan avulla. Nyt voit lisätä hieman kiilojen paksuutta käyttämällä hyväksesi vaneria, bitumikatetta tai muovipalaa.

3. Kokeile kynnystä ennen

kuin niittaat kynnyslistan takaisin paikoilleen. Säädä kynnystä tarvittaessa kiiloilla. Niittaa kynnyslista kiinni ja upota naulojen kannat tuurnalla.