Aluksi reiän kummallekin puolelle tehdään kaksi samansuuntaista viivaa. Sitten piirretään rinnakkaiset viivat toiselle puolelle. Merkintää pitkin hakataan ohuella terävällä taltalla, minkä jälkeen koverretaan pala kerrallaan, niin että auosta tulee kartion muotoinen.

Tällaisia reikiä koverrettaessa talttaa on aina pidettävä tasainen puoli puuta vasten, niin että reunasta tulee suora.Lopuksi taltataan reuna siistiksi. Sitten tarvitaan kappale mäntypuuta, jonka vuosirenkaat kulkevat suunnilleen samalla tavoin kuin lattialaudassa.

Silloin paikasta tulee siisti.Koverretun osan koko on 2,5 cm kertaa 3 cm. Tämä mitta plus pari millimetriä joka suuntaan merkitään uuteen lautaan suorakulmalla. Sitten sahataan käsisahalla merkintöjä pitkin.

Kappaleen sahaamiseen käytetään hienohampaista selkäsahaa. Muista sahata hieman vinoon, niin että palikasta tulee kartionmuotoinen. Kun palikka on leikattu, se käännetään niin että vuosirenkaat sopivat lattialautaan. Palikka on hieman liian iso, mutta se on helppo korjata taltalla.

Taltan sileä puoli tulee palikkaa vasten.Kun palikka on sopivan kokoinen joka puolelta, se asetetaan paikalleen, ja se sopii, kuten näkyy. Palikkaan sivellään nyt puuliimaa, ja sitten se asetetaan koloon ja naputellaan pohjaan asti puunuijalla.

Palikka ulottuu muutaman millimetrin lattian pinnan yläpuolelle, mutta se tasoitetaan taltalla muun lattian tasalle. Lopuksi se hiotaan 120 numeron hiomapaperilla.Jos vuosirenkaat sopivat hyvin, korjausta tuskin huomaa.