Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lattian suoristaminen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Lattian painuminen johtuu tavallisesti siitä, etteivät koolingit kannattele kunnolla. Ammattilainen näyttää nyt, miten vian voi korjata.

Useimmiten lattia painuu kiilojen kohdalta. Ne ovat joko antaneet periksi tai liukuneet pois, koska niitä ei ole naulattu kunnolla paikalleen. Tämän voi onneksi korjata purkamatta koko lattiaa. Ammattilaisella on tätä varten erikoistyökalu, joka on eräänlainen pienoistunkki.

Puuporalla sahataan työkalun halkaisijaa vastaava reikä, eli tässä tapauksessa 15 mm. Reiän tarvitsee olla vain senttimetrin syvyinen. Sitten otetaan pienempi, 12-millinen pora, jolla porataan sekä lattialaudan että koolingin läpi betonilaattaan saakka.

Nostotyökalu ruuvataan erikoisavaimella lattian ja palkin läpi, kunne se ulottuu betonilaattaan ja nostaa samalla koolinkia ylöspäin. Suoran laudan avulla näkee helposti, onko lattia nyt suorassa.

Jos se ei ole, työkalun avulla korkeutta on helppo säätää, kunnes lattia on täysin suora. Poranreikä suljetaan puutapilla, ja lattia on taas vankka ja suora. Näitä erikoisavaimia ja -työkaluja ei Suomessa myydä tavallisissa rautakaupoissa, mutta kannattaa kysyä erikoisliikkeestä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin