Ensimmäiseksi irrotetaan vahingoittunut laatta. Sen voi hakata irti keskeltä alkaen vanhalla taltalla. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana ettei hakkaa aluslattiaa. Kun reikä on tarpeeksi iso, laatasta saa tukevan otteen, ja sen voi nostaa irti.

Seuraavaksi poistetaan entinen liima. On tärkeää kaapia se kokonaan pois varsinkin nurkista ja reunoista. Muuten uusi laatta tulee muita korkeammalle. Uusi laatta asetetaan paikalleen ilman liimaa, niin että voidaan tarkistaa, että se tulee tarkalleen muiden tasalle.

Sen jälkeen sivellään ohut kerros liimaa hammastetulla lastalla. Liiman pitää levittyä tasaisesti koko aukkoon. Liima sivellään reunoilta kohti keskustaa, ettei reunoille jää tukevaa liimakerrosta.Seuraavaksi laatta asetetaan paikalleen. Laatta painetaan tiukasti lattiaan, jotta se tarttuu tukevasti liimaan.

Ylimääräinen liima pyyhkäistään pois kostealla rätillä.opuksi varmistetaan, että laatta on tarttunut liimaan joka puolelta, astumalla varovasti laatan päälle. Sitten ylimääräinen liima pyyhitään märällä rätillä. Tätä menetelmää voi soveltaa sekä korkki- että linoleumilattiaan.