Eristävät levyt

Kellarin betonilattia ei näytä järin hienolta, eikä kylmä lattia sovi vierashuoneeseen tai lasten leikkitilaksi.

Huoneesta tulee paljon viihtyisämpi, kun sen lattiaan asennetaan tavallinen 7-8-millinen laminaatti. Samalla lattia eristää hieman lämpöä.

Lattian eristäminen solumuovilla

Ennen uuden laminaatin asentamista lattialle pitää levittää eristeet. Levitä eristelevyt tiukasti vierekkäin urapuoli alaspäin. Varmista, että levyjen ja seinän väliin jää 5 sentin rako.

Rako varmistaa, että lattia ei taivu ylöspäin seinän vieressä. Eristyksen kannalta on tärkeää, että lattiaan asennetaan kaksinkertaiset levyt.

Matala lattia

Lattian pinta nousee vain kaksi senttiä, vaikka lattialle asennetaan höyrynsulku, kaksi kerrosta levyjä ja laminaatti. Lattian pinta nousee niin vähän, ettei kellarin ovia tarvitse säätää. Laminaatin asentaminen on helppoa, sillä ne liitetään toisiinsa ponteista.

Voit vähentää lattiasta kuuluvaa melua liimaamalla sen kiinni. Sahaa siinä tapauksessa lyhyiden reunojen pontit pois ja liimaa laminaattien päät kiinni toisiinsa.

Vaikeat yksityiskohdat

Laminaattilattian asentaminen on periaatteessa helppoa, mutta nurkissa, pattereiden alla ja muissa hankalissa paikoissa voi tulla vaikeuksia. Jätä laminaatin ja seinän väliin 10 millin rako, jotta lattia mahtuu elämään.

Kun lattia on valmis, seinien vierille asennetaan jalkalistat.

Lataa oikealla näkyvä pdf-tiedosto. Saat täydelliset, vaihe vaiheelta etenevät ohjeet laminaattilattian asentamiseen batonilattian päälle.