Video
Helppo
Vaikea

Suurin haaste on löytää vanhaa vastaava laatta. Korjauksessa vanha laatta poistetaan pieninä paloina, jotta työssä ei vahingossakaan napauteta vaihdettavan laatan vieressä olevia laattoja rikki.

VAIHDA LAATTA:

1. Vaurioituneeseen laattaan porataan reikiä

Laatan keskelle ja reunojen ympärille porataan rivi reikiä 6 mm:n poralla. Laatan jännite poistuu, jolloin laatta on helpompi naputella pienemmiksi paloiksi. Varo, ettet vaurioita kosteuseristettä.

2. Sauma poistetaan vasaralla ja taltalla

Myös sauma poistetaan osissa. Sen voi tarvittaessa leikata multicutterilla. Poista myös laastinjäänteet, jotta pohjasta tulee täysin tasainen. Aukkokohta puhdistetaan irtopaloista ja pölystä.

3. Leikkaa laatta ja tarkista, sopiiko se aukkoon

Sivele betonipintaan tarvittaessa hieman vettä, ennen kuin levität laattalaastin, niin laatta kiinnittyy paremmin.

4. Täytä aukko laattalaastilla ja asenna laatta

Laita laatta niin vaakasuoraan kuin mahdollista, ja tarkista, että sauma on kauttaaltaan yhtä leveä. Naputa laatta paikalleen kumivasaralla, jotta se asettuu muiden laattojen tasoon.

5. Levitä saumausaine ristiin saumojen yli

Jos tehtävänä on vain yksi saumattava laatta, saumausaineen voi levittää yhdellä kertaa. Paina saumausaine saumaan niin, että sauma täyttyy. Kumilasta on hyvä työväline.

6. Puhdista laatta saumausaineesta, kun saumat ovat täynnä

Kuivaa puhtaalla, kostealla sienellä, jotta ylimääräinen saumausaine saadaan pois. Korjaus on valmis. Lattia näyttää jälleen hienolta.