Lukkoponttilattialaudassa on pontti ja ura joka puolella, mutta se eroaa tavallisesta lattiasta siten, että siinä lautoja ei tarvitse naulata tai ruuvata yhteen. Ne vain työnnetään yhteen. Ammattilainen näyttää nyt, miten lukkoponttilattia asennetaan.

Kaksi ensimmäistä lautaa on helppo napsauttaa kiinni toisiinsa. On kuitenkin tärkeää, että laudat tulevat täsmälleen samalle kohtaa, joten ne naputetaan varovasti vasaralla tarkalleen oikeaan kohtaan.

Seinän ja lautojen väliin asetetaan muutama 10 millimetrin paksuinen sovituskappale. Lautojen koko vastaa vain harvoin lattian leveyttä, joten reunoilla lautoja joutuu katkaisemaan, jotta ne sopivat kohdalleen. Sitten lauta vain napsautetaan paikalleen, ja väliin asetetaan sovituskappale.

Katkaistusta laudasta jäänyt pätkä tulee ensimmäiseksi seuraavaan riviin. Lautojen on kuitenkin oltava vähintään 30 senttimetrin pituisia. Laudanpätkä napsautetaan kiinni kokonaiseen lautaan niin että pontti tulee vinossa kulmassa uraan ja lauta painetaan alas.

Nyt ensimmäinen ja toinen rivi on kiinnitetty toisiinsa.Seuraava lauta on hankalampi, sillä laudat on aluksi kiinnitettävä päistä toisiinsa. Sen jälkeen sekä kiinnitettävää että edellistä lautaa on kohotettava hieman niin että pontti menee uraan.

Nyt uuden laudan voi napsauttaa kiinni pituussuunnassa. Kaksi liitosta ei saa tulla vierekkäin. Kahden laudan puskuliitosten on oltava vähintään 60 senttimetrin päässä toisistaan.

Joitakin lautoja on naputettava hieman vasaralla, mutta siinä on oltava hyvin varovainen etteivät urat mene pilalle. Loput lattiasta asennetaan samalla tavalla, ja pian sinulla on käytössä uusi hieno lattia.