Aluksi on poistettava huuhtelupainike, jotta säiliön kannen pääsee avaamaan. Huuhtelupainiketta painetaan voimakkaasti toiselta puolelta, minkä jälkeen sen voi nostaa pois. Muoviruuvi avataan ja poistetaan huuhtelupainikkeen alaosa.

Nyt kannen voi nostaa huuhtelupainikkeen kohdalta. Ennen työn jatkamista ammattilainen sulkee veden tulon WC:hen. WC:hen tulee vesi pienen valkoisen letkun eli tuloputken kautta. Tuloputki poistetaan kääntämällä lukkomekanismia neljänneskierroksen verran.

Kalkki ja lika poistetaan, ja letku huuhdotaan laskemalla vettä sen läpi. Seuraavaksi irrotetaan uimuri ja tarkistetaan, että se liikkuu kitkatta. Kun uimuri on irrotettu, poistetaan tuloventtiilin mäntä. Mäntä sulkee vedentulon, kun säiliö on täynnä, ja on tärkeää, että se sulkee putken täysin tiiviisti.

Tuloventtiili kootaan samalla tavalla kuin se purettiin, minkä jälkeen LVI-asentaja päästää veden taas tulemaan.Ennen säiliön kokoamista tarkistetaan, että uimuri ja tuloventtiilin sulkumekanismi toimivat.

Nyt kannen voi asettaa paikalleen, ja huuhtelupainike asennetaan takaisin. Nyt WC ei enää vuoda, mikä pienentää merkittävästi vedenkulutusta ja samalla vesilaskua.

Toimitus suosittelee: Älä poraa vesiputkeen

Olet osunut vesiputkeen ja vesi suihkuaa seinästä. Vahinko saattaa johtaa pahoihin kosteusvaurioihin ja aiheuttaa varmasti ison laskun, kun putkiasentaja korjaa putken.

Putkien paikat kannattaa varmistaa ENNEN poraamista. Kuulemme valitettavan usein ihmisistä, jotka ovat halunneet asentaa pesualtaan alle uuden kaapin, suihkukaappiin uuden hyllyn tai keittiöön uuden kaapin. Silloin se tapahtuu. Siitä huolimatta, että kaikki ovat olleet varmoja, etteivät vesiputket ole siinä kohdassa.

Siksi suosittelemme, että käytät rakennetunnistinta ennen kuin poraat seinään reiän. Rakennetunnistin havaitsee vanhat metalliputket ja näyttää tarkasti, missä ne ovat.

JUURI NYT: Saat 2 numeroa Tee Itse -lehteä ja kuusitoimisen yleistunnistimen vain 14,90 eurolla. Säästät 57,30 euroa!

Kyllä kiitos: Näyttäkää tarjous minulle NYT!

Täältä näet videon kuusitoimisen yleistunnistimen toiminnoista: