Aluksi on poistettava huuhtelupainike, jotta säiliön kannen pääsee avaamaan. Huuhtelupainiketta painetaan voimakkaasti toiselta puolelta, minkä jälkeen sen voi nostaa pois. Muoviruuvi avataan ja poistetaan huuhtelupainikkeen alaosa.

Nyt kannen voi nostaa huuhtelupainikkeen kohdalta. Ennen työn jatkamista ammattilainen sulkee veden tulon WC:hen. WC:hen tulee vesi pienen valkoisen letkun eli tuloputken kautta. Tuloputki poistetaan kääntämällä lukkomekanismia neljänneskierroksen verran.

Kalkki ja lika poistetaan, ja letku huuhdotaan laskemalla vettä sen läpi. Seuraavaksi irrotetaan uimuri ja tarkistetaan, että se liikkuu kitkatta. Kun uimuri on irrotettu, poistetaan tuloventtiilin mäntä. Mäntä sulkee vedentulon, kun säiliö on täynnä, ja on tärkeää, että se sulkee putken täysin tiiviisti.

Tuloventtiili kootaan samalla tavalla kuin se purettiin, minkä jälkeen LVI-asentaja päästää veden taas tulemaan.Ennen säiliön kokoamista tarkistetaan, että uimuri ja tuloventtiilin sulkumekanismi toimivat.

Nyt kannen voi asettaa paikalleen, ja huuhtelupainike asennetaan takaisin. Nyt WC ei enää vuoda, mikä pienentää merkittävästi vedenkulutusta ja samalla vesilaskua.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Varo lattialämmitystä!

Uuden wc-pöntön voi joko liimata tai ruuvata kiinni lattiaan. Jos päätät ruuvata pöntön kiinni, lattialämmityksen sijainti pitää tietää tarkasti, jotta ruuvit eivät osu lattialämmitykseen. Pahimmassa tapauksessa sähköinen lattialämmitys menee oikosulkuun ja vesikiertoinen lattialämmitys aiheuttaa vesivahingon.

Infrapunalämpömittari paljastaa!

Voit selvittää lattilämmitysputken tai -johdon sijainnin tarkasti infrapunalämpömittarilla. Suuntaa lasersäde lattiaan ja katso, missä lämpö kulkee. Lattialämmitysputki on lattian lämpimimmissä kohdissa.

Juuri nyt saat infrapunalämpömittarin ja 2 numeroa Tee Itse -lehteä vain 9,90 eurolla. Säästät 75,80 euroa.

Kyllä, kiitos: Kertokaa lisää infrapunalämpömittarista ja tarjouksesta

Täältä näet videon siitä, miten infrapunalämpömittari toimii: