Aluksi vanha WC-istuin irrotetaan lattiasta, viemäristä ja vesijohdosta. Aluksi veden tulo suljetaan sulkuventtiilistä. Sitten putken voi ruuvata isti kahdella jakoavaimella.

Tyhjennä säiliö ja irrota istuin

Jotta kaikki vesi saadaan pois, myös WC:n säiliö tyhjennetään. Sitten istuin irrotetaan lattiasta. Se on kiinnitetty kummaltakin puolelta kahdella pitkällä ruuvilla, jotka ruuvataan auki ja poistetaan. Sen jälkeen istuimen ja lattian välinen saumaus poistetaan katkoteräveitsellä. Nyt WC-istuimen voi irrottaa varovasti viemäriputkesta.

Poista lika ja kalkki

Kuten näkyy, siihen on aikojen kuluessa kerääntynyt melkoisesti likaa ja kalkkia. Niiden poistamiseen kannattaa varata aikaa. Hajua voi vähentää panemalla wc-paperimytyn viemäriputken suulle.

Asenna uusi istuin paikalleen

Seuraavaksi asennetaan uusi WC-istuin. Sen mukana tulee asennusruuvit ja muovimuhvi, joka liitetään viemäriputkeen. Paperi poistetaan viemäriputken suulta ja putken sisäpuolelle sivellään hieman liukuainetta niin että WC-istuin liukuu helpommin paikalleen. Sen jälkeen WC-istuimen voi varovasti asettaa viemäriputkeen.

Varmista, että uusi istuin tulee oikealle paikalle

WC-istuimen on tarkoitus tulla seinän suuntaisesti. LVI-asentaja tarkistaa suunnan nivelmitalla mittaamalla ensin istuimen takaosan, koska se määräytyy viemäriputken sijainnin mukaan. Sitten hän sovittaa etuosan mittojen mukaan.

Nyt istuimen tarkka sijainti on määritetty, ja asentaja voi merkitä, mille kohtaa asennusruuvit tulevat lattiaan. Paikka merkitään ohuella lyijykynällä, jota pidetään hieman vinossa.

Samalla merkitään, mihin kohtaan istuimen reuna tulee.Istuin poistetaan taas, ja nyt on selvillä, mihin kohtaan lattiaa pitää porata. Ammattilainen poraa aluksi kohtisuoraan kaakeliin. Kun pora on mennyt kaakelin läpi, poraa voi taivuttaa niin, että se tulee oikeaan kulmaan istuimeen nähden.