Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Istuimen vaihtaminen

Tulosta Tallenna artikkeli

Uuden WC-istuimen voi vaihtaa itsekin. Ammattilainen näyttää tässä, miten se tehdään.

Aluksi vanha WC-istuin irrotetaan lattiasta, viemäristä ja vesijohdosta. Aluksi veden tulo suljetaan sulkuventtiilistä. Sitten putken voi ruuvata isti kahdella jakoavaimella.

Tyhjennä säiliö ja irrota istuin

Jotta kaikki vesi saadaan pois, myös WC:n säiliö tyhjennetään. Sitten istuin irrotetaan lattiasta. Se on kiinnitetty kummaltakin puolelta kahdella pitkällä ruuvilla, jotka ruuvataan auki ja poistetaan. Sen jälkeen istuimen ja lattian välinen saumaus poistetaan katkoteräveitsellä. Nyt WC-istuimen voi irrottaa varovasti viemäriputkesta.

Poista lika ja kalkki

Kuten näkyy, siihen on aikojen kuluessa kerääntynyt melkoisesti likaa ja kalkkia. Niiden poistamiseen kannattaa varata aikaa. Hajua voi vähentää panemalla wc-paperimytyn viemäriputken suulle.

Asenna uusi istuin paikalleen

Seuraavaksi asennetaan uusi WC-istuin. Sen mukana tulee asennusruuvit ja muovimuhvi, joka liitetään viemäriputkeen. Paperi poistetaan viemäriputken suulta ja putken sisäpuolelle sivellään hieman liukuainetta niin että WC-istuin liukuu helpommin paikalleen. Sen jälkeen WC-istuimen voi varovasti asettaa viemäriputkeen.

Varmista, että uusi istuin tulee oikealle paikalle

WC-istuimen on tarkoitus tulla seinän suuntaisesti. LVI-asentaja tarkistaa suunnan nivelmitalla mittaamalla ensin istuimen takaosan, koska se määräytyy viemäriputken sijainnin mukaan. Sitten hän sovittaa etuosan mittojen mukaan.

Nyt istuimen tarkka sijainti on määritetty, ja asentaja voi merkitä, mille kohtaa asennusruuvit tulevat lattiaan. Paikka merkitään ohuella lyijykynällä, jota pidetään hieman vinossa.

Samalla merkitään, mihin kohtaan istuimen reuna tulee.Istuin poistetaan taas, ja nyt on selvillä, mihin kohtaan lattiaa pitää porata. Ammattilainen poraa aluksi kohtisuoraan kaakeliin. Kun pora on mennyt kaakelin läpi, poraa voi taivuttaa niin, että se tulee oikeaan kulmaan istuimeen nähden.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Istuimen vaihtaminen
Kokonaishinta: null purchase.price.currency
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin