Kylpyhuoneen rakentaminen on niin kallista, että siitä tulee usein koko kodin kallein huone. Sama pätee kylpyhuoneen remontoimiseen.

Kylpyhuoneremontin hinta riippuu etenkin kahdesta asiasta: siitä, kuinka hieno kylpyhuoneesta pitää tulla ja kuinka suuren osan töistä voit tehdä itse. Säästät helposti satoja tai tuhansia euroja, jos teet itse kaiken, minkä osaat ja saat lain mukaan tehdä.

Kolme hyvin erilaista budjettia

Pientä kylpyhuoneremonttia varten ei tarvitse ottaa lainaa. Pinnoitelaasti, uusi wc-pönttö ja käsienpesuallas tekevät huoneesta aivan uuden näköisen, mutta eivät maksa kohtuuttoman paljon. Niukan budjetin remontissa kylpyhuoneeseen hankitaan lisäksi uusi hana ja tyylikäs peili. Kokonaishinta jää noin 600 euroon.

Laajempaan remonttiin tarvitaan enemmän aikaa ja rahaa. Toisessa remontissa wc-pönttö vaihdetaan perinteisestä lattiamallista seinä-wc:ksi ja seinät laatoitetaan uusiksi. Keskihintaisessa remontissa kylpyhuoneeseen rakennetaan myös suihkunurkkaus. Kaikkien materiaalien yhteishinta on noin 2 000 euroa.

Kalleimmassa vaihtoehdossa pannaan kaikki uusiksi. Vanhat seinälaatat vaihdetaan uusiin ja nykyaikaisiin. Myös lattia laatoitetaan uusiksi. Suihkuun asennetaan uusi viemäri ja tyylikäs lasiseinä.

Kylpyhuoneeseen saadaan paljon lisää valoa kattoikkunasta, ja pesualtaan ympärille asennettava peili kruunaa koko komeuden. Kokonaan uusi kylpyhuone kuulostaa kalliilta, mutta sen hinta jää noin 7 000 euroon, kun osa töistä tehdään itse. Ammattilaisilla teetetty remontti tulisi paljon kalliimmaksi.

Lataa artikkeli ja katso, miten remontoit kylpyhuoneen kolmella eri budjetilla

Kuinka paljon kylpyhuoneremontti maksaa? Voit käyttää remonttiin 600 tai 7000 euroa ja tehdä huoneesta tyylikkään. Tässä artikkelissa on ideoita ja ohjeita uuden kylpyhuoneen rakentamiseen.

HUOM! Tämä juttu on osa kylpyhuoneteemaa. Voit ladata täältä koko kylpyhuoneteeman.