Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Kylpyhuoneen ilmeen uusiminen ei yleensä vaadi ihmeitä. Uutta väriä kaapinoviin, uusi pöytätaso, allas ja vesihana, niin koko huone näyttää kuin uudelta. Tässä kohteessa kaapinovet oli jo uusittu, ja nyt oli pöytätason ja altaan vuoro. Pehmeässä mäntylevyssä oli syviä jälkiä, lakkapinta oli kulunut, hanan ympäristöt olivat tummuneet ja vettä oli päässyt pöydän ja altaan väliin.

Tummat läiskät kielivät monista pienistä vaurioista, jotka omalta osaltaan houkuttelivat remonttiin. Ilmeen kirkastamiseen oli myös toinen syy: perhe kasvoi, ja kahdelle lapselle ja kahdelle aikuiselle ei enää riittänyt yksi pesuallas. Kaikkien toiveena oli saada kaksi allasta.

On hankala selvitä viikonloppua pidempää jaksoa ilman pesuallasta, joten kaikki ostokset tehtiin valmiiksi jo perjantaina, jotta lauantaiaamuna ei enää puuttuisi mitään ja töihin päästäisiin heti aikaisin aamusta. Työt suunniteltiin yhtä huolella. Koska vesikalusteissa oli sulkuventtiilit, uudet sekoittimet voitiin asentaa itse, eikä lvi-asentajan palkkaamiseen viikonlopuksi ollut tarvetta.