Mosaiikkia on saatavana erikokoisina arkkeina. Tässä käytetään arkkia, jossa on 12 kertaa 12 mosaiikkilaattaa. Reunaan asennetaan aluksi lista, niin että vaaka- ja pystysuorat mosaiikit liittyvät siististi yhteen. Lista mitataan niin, että mosaiikkien paksuus otetaan huomioon, ja sitten se leikataan jiiriin 45 asteen kulmaan kulmahiomakoneella – tähän voi käyttää myös metallisahaa.

Kevytmetallinen reunalista kiinnitetään samalla kiinnityslaastilla kuin mosaiikkilaatatkin. Kannattaa käyttää samanväristä kiinnityslaastia kuin mosaiikin väleihin myöhemmin tuleva saumauslaasti. Kiinnityslaasti sekoitetaan pakkaukseen merkityssä suhteessa. Laasti sekoitetaan kunnolla, niin että siitä tulee verraten tasaista ja kevyttä. Vettä on lisättävä varovasti – yhtäkkiä sitä voi tulla liikaa.

Vesimäärää on helpompi seurata, jos sitä lisätään lopuksi sienellä, kuten tässä. Kiinnityslaastia levitetään reunan uloimpaan reunaan, ja lista asetetaan paikalleen. On tärkeää tarkistaa, että mosaiikkilaatoille jää tilaa. Sitten kiinnityslaastia levitetään listan päälle ja laasti tasoitetaan. Sen jälkeen tarkistetaan, että lista ja mosaiikit tulevat kunnolla kohdalleen.Isommille pinnoille levitetään tasaisesti kiinnityslaastia, joka kammataan 4 millimetrin hammaslastalla.Laasti kammataan sekä pysty- että vaakasuoraan, niin että sitä tulee varmasti joka paikkaan ja lisäksi tasaisena kerroksena.

Nyt ensimmäisen arkin voi asettaa paikalleen. Se painetaan kunnolla paikalleen, ja sitä voi kopauttaa pari kertaa kevyesti hiertimellä.Kannattaa käyttää kumipäällysteistä hierrintä.Sitten kiinnitetään vielä yksi arkki alimmaksi. Jotta mosaiikista tulee siisti, arkin reunan on tultava samaan kohtaan kuin edellisen. Muuten mosaiikki näyttää hutiloiden tehdyltä.Mosaiikki taputellaan lujasti kiinni Alareunaan mahtuu kolme riviä mosaiikkia, jotka leikataan irti arkista katkoteräveitsellä, minkä jälkeen ne painetaan kiinnityslaastiin ja taputellaan kiinni.

Jos yksittäinen mosaiikkilaatta ei mahdu paikalleen, arkkia voi leikata katkoteräveitsellä, niin että mosaiikkia voi siirtää hiukan. Kylpyammeen sivu päällystetään mosaiikilla aivan samalla tavoin. Lopuksi mosaiikit kiinnitetään kiinnityslaastilla yläreunaan, ja työ on valmis.iinnityslaastin pitää kuivua vähintään yön yli, ennen kuin mosaiikin voi saumata. Saumauslaasti sekoitetaan veteen pakkauksessa olevien ohjeiden mukaisesti. Näin saadaan hyvää ohutta saumauslaastia, jolla saumaaminen sujuu helposti.

Työ aloitetaan alhaalta ja edetään ylöspäin, mielellään myös vinottain, niin että saumauslaasti menee kunnolla saumoihin ja sitä jää mahdollisimman vähän mosaiikkilaattojen pinnalle. Saumauslaasti kuivuu varsin pian, jolloin siihen kannattaa lisätä hieman vettä, niin että sitä on taas helppo käsitellä.

Mosaiikki puhdistetaan saumauslaastista, ennen kuin se on täysin kuivunut. Siihen tarvitaan vaahtokumilla päällystetty hierrin ja puhdasta vettä. Runsaasti puhdasta vettä. Hierrin ei saa olla liian märkä, ja tässä suurin osa vedestä poistetaan telalla, niin että hiertimestä tulee kostea. Mosaiikkia hangataan hitaasti ja rauhallisesti, kunnes kaikki saumauslaastin jäänteet ovat irronneet. Työ on nyt valmis, ja saumat ovat täysin kuivuneet seuraavana päivänä.