Tässä materaaliksi on valittu nyatoh-niminen puulaji, koska se sietää hyvin vettä luontaisen öljypitoisuutensa ansiosta. Samanlaiset ominaisuudet on myös teakilla ja mahongilla.Suihkuritilän koko on 60 x 60 cm, joten sen mukaiset mitat piirretään lautaan.

Puristin pitää laudan liikkumatta paikallaan.Kovapuuta ei ole vaikea sahata, mutta jos käytät käsisahaa, tee ensin pari vetoa taaksepäin, jotta saat lautaan suoran sahausuran. Muista, että merkki, jonka mukaan sahaat, on sillä puolella lautaa, joka tulee käyttöön.

Silloin mitat pitävät paikkansa. Tue lautaa lopussa, jotta se ei repeä.Sahaa vielä kolme palaa niin, että sinulla on neljä 60 cm:n mittaista pätkää. Sahaa sitten kaksi 58 cm:n mittaista pätkää.

Neljä 60 cm:n lautaa asetetaan 58 cm:n pätkien päälle poikittain niin, että niiden reunat menevät 1 cm alempien lautojen ulkopuolelle. Laudat ovat 14,5 cm leveitä. Käytä sitä mittana ja merkitse alempiin lautoihin ruuvien paikat.

Aseta nivelmitan pää 1 cm laudan reunan ulkopuolelle ja mittaa siitä 14,5 cm.Lauta asetetaan siis ristimerkin puolelle. Ota sama mitta toisesta reunasta. Tästä merkistä mitataan 15,2 cm sisään päin.

Silloin se tulee ritilälautojen keskelle, 7 cm:n päähän reunasta. Ennen lautojen ruuvaamista yhteen merkitään vielä ruuvien paikat. Ruuveja varten porataan ensin reiät. Tässä porataan 4 mm:n terällä, koska käytettävät ruuvit ovat 3,5 mm .

Näin ruuvit on helppo saada paikalleen, ja samalla ne tarttuvat tukevasti ylempiin lautoihin. Kun toiseen pohjalautaan on porattu reiät kaikkia neljää päällilautaa varten, voit merkitä sen avulla reikien paikat toiseen pohjalautaan.

Nyt laudat kiinnitetään yhteen, ja tässä vaiheessa on muistettava panna ne oikein päin. Päällimmäisten lautojen urat tulevat ylöspäin, kun pohjalaudat ruuvataan niihin kiinni.

Silloin urat ovat alapuolella ritilää käytettäessä, eikä suihkuvesi pääse kerääntymään niihin. Samoin menetellään silloin, kun rakennetaan terassin lattiaa uritetuista laudoista.

Ennen ruuvien kiinnittämistä on vielä tarkistettava, että laudat ovat oikein ja 1 cm:n päässä reunasta.Käytä sen mittaisia ruuveja, että ne ulottuvat alla olevan laudan puoliväliin. Valitse pienikantaiset ruuvit tai upota niitä hiukan puuaineksen sisään.

Tarkista vatupassilla, että laudat ovat aivan suorassa ennen kuin ruuvaat seuraavan ruuvin kiinni. Ruuvaa ensimmäinen lauta parilla ruuvilla. Kun se on paikallaan, ruuvaa seuraava, mutta jälleen on tarkistettava, että ritilälaudat ovat aivan kohtisuorassa.

Nyt voit ruuvata loputkin laudat kiinni.Jos ritilää pidetään kylpyhuoneen lattialla, sen pohjaan kannattaa kiinnittää neljä kumijalkaa, jotta ritilä pysyy paikallaan, eikä se naarmuta kylpyhuoneen lattiaa.

Nyt ritilä on muuten valmis, mutta sahattuja reunoja on syytä vielä hiukan hioa. Ritilään kannattaa myös ennen käyttöönottoa sivellä puuöljyä. Se suojaa puuta veden ja saippuan vaikutukselta.

Ritilä kestää vettä, mutta se pysyy pidempään siistinä ja puhtaana, jos se käsitellään silloin tällöin puuöljyllä.