Työhön tarvitaan 6 mm:n paksuista mdf-levyä. Merkitse ensin kohta, joka keskipisteenä levyyn piirretään ympyrä. Kapeasta listasta ja naulasta syntyy harppi, joka vastaa ympyrän sädettä. Tässä tapauksessa se on 25 cm.Sen merkiksi naula lyödään 25 cm:n päähän. Lyö naula mdf-levyn keskelle. Pidä lyijykynää listan toisessa päässä ja piirrä kynällä levyyn ympyrä pyörittämällä omatekoista harppilistaa.

Sahaa ympyrä irti pistosahalla. Alapuolelta sahattaessa piirrosviivaa on helppo seurata. Jos et ole tottunut pistosahan käyttäjä, kannattaa ehkä sahata yläpuolelta. Kun puolet ympyrästä on sahattu, pane sen päälle viivoitin ja jaa ympyrä ensin kahteen osaan ja sitten jälleen ne kahteen osaan.

Näin lopputuloksena on neljä samankokoista kappaletta. Sahaa sitten loput ympyrästä pistosahalla. Sahaa neljää osaa erilleen tavallisella käsisahalla, jolla syntyy kauniimpi lopputulos kuin pistosahalla.

Muista sahata aivan merkkiviivan keskeltä, jotta paloista tulee täsmälleen samankokoiset. Jos sahaat palaset huolellisesti, kaikki neljä ovat aivan samankokoisia. Puulista on nostettu nurkkaan, jotta siihen saadaan merkityksi ylimmän hyllyn korkeus.

Samoin merkitään alimman hyllyn paikka.Sekä listaa että hyllyjä pitää vielä sahata, mieluiten ulkotiloissa. Alimman ja ylimmän merkin väliin jää 102 cm. Siksi kaksi keskihyllyä sijoittuvat 34 cm:n päähän ylä- ja alahyllystä. Merkit tehdään siis 34 ja 68 cm:n kohdalle.

Piirrä ensin viivaimen avulla listaan poikkiviivat ja aseta sitten hylly viivan kohdalle, jolloin voit jäljentää hyllyyn paksuuden listaan. Sahaa pala pois hienohampaisella sahalla. Sahaa kumpaakin viivaa pitkin, kunnes olet suunnilleen listan puolivälissä.

Kun heilautat sahanterää sivusuunnassa, puupala irtoaa. Loput voi irrottaa katkoteräveitsellä. Sahaa kolot muille kolmelle hyllylle samalla tavalla. Nyt on aika kokeilla hyllyä koloon. Hylly on hiukan leveämpi kuin pois sahattu kolo, mutta niin pitää ollakin, jotta se pysyy paikallaan.

Kolon syvyys mitataan, ja mitta siirretään hyllyyn. Nyt on helppo nähdä, kuinka paljon hyllystä sahataan pois. Kaikki neljä hyllyä pannaan puristimella yhteen, ja sahauskohta merkitään viivaimen avulla.Jälleen tarvitaan hienohampaista sahaa.

Hyllyt ovat edelleen hiukan tiukat listaan. Siksi reunoja pitää hiukan hioa.Kun molemmilta puolilta vähän hiotaan, hylly liukuu paikalleen. Kaikki hyllyt tarkistetaan samalla tavalla ja hiotaan tarvittaessa sopivan kokoisiksi.

Kaakeleihin ei nyt porata reikiä. Lista liimataan paikalleen tavallisella asennusliimalla. Liimaa levitetään leveän sivun lisäksi myös sille sivulle, joka asettuu toista seinää vasten. Paina lista kaakelin päälle niin, että se ulottuu noin sentin verran kaakelireunan alapuolelle.

Maalarinteippi pitää listaa paikallaan, kunnes liima on kuivunut. Sen jälkeen maalarinteipin voi ottaa pois. Nyt hyllyt voi asettaa paikalleen. Niitä ei tarvitse liimata eikä ruuvata, vaan ne vain työnnetään paikalleen listaan sahattuun koloon.

Sahattujen kolojen ansiosta hyllyt asettuvat tiiviisti nurkkaan. Nyt hylly on valmis otettavaksi käyttöön, ja huolimatta kevyestä rakenteesta se on varsin kestävä.