Ensiksi merkitään, kumpi puoli puulevystä tulee ylöspäin. Se kannattaa tehdä jo siksikin, että ripustushelat tulevat varmasti kiinnitetyiksi oikein päin. Sitten mitataan levyn takapuolelta, mille kohdille ripustushelat kiinnitetään.

Selvitä ensin levyn keskikohta, joka tässä on 41 cm. Mittaa sitten keskeltä yhtä pitkä matka kumpaankin suuntaan ja merkitse kohdat, joihin ripustushelat kiinnitetään. Tarkista mitta vielä sivulta ja samaan aikaan etäisyys yläreunasta.

Puulevyyn jyrsitään heloille kolot, ja siksi siihen piirretään ensiksi helan ääriviivat. Kolot tehdään yläjyrsimellä ja terällä, joka on hiukan pienempi kuin ne kolot, jotka on tarkoitus jyrsiä.

Nyt jyrsitään kolot heloille ohjaten terää piirroksen sisäpuolella. Tässä työssä on muistettava aina käyttää kuulosuojaimia. Kaarevassa päässäkin terän ohjaaminen on helppoa, sillä terä on kapeampi kuin piirroskohta.

Nyt koko kolo on jyrsitty, ja on aina tarkistaa, onko sen syvyys sopiva käytetävälle helalle. Ei haittaa, vaikka kolo olisi hiukan suurempi kuin hela. Kun heloille jyrsitään tällaiset aukot, puulevy asettuu tiiviisti seinää vasten.

Reunat hiotaan siisteiksi ja kaikki sahanpuru poistetaan ennen seuraavaa mittausta. Nyt merkitään kohdat, joihin porataan reiät ruuveille. Niiden varassa levy pysyy paikallaan.

Muista asettaa hela oikein päin, kun merkitset ruuvin paikkaa.Kun kolo on jyrsitty, on tärkeää tarkistaa, että ruuvinkannalle jää riittävästi tilaa helan taakse. Helat kiinnitetään 20 mm:n ruuveilla, jotka sopivat täsmälleen helan suppilonmuotoisiin loviin.

Kun helalle on jyrsitty kolo, puulevy asettuu tiiviisti kylpyhuoneen seinää vasten. Nyt levy käännetään toisin päin, sillä peili sekä hammasmuki- ja saippuatelineet kiinnitetään tietenkin oikealle puolelle.

Peili asetetaan toivotulle korkeudelle levyn keskelle. Tällä kertaa peiliä ei kiinnitteä tavanomaisilla peiliheloilla vaan se liimataan asennusliimalla kiinni puulevyyn. Levitä liimaa aaltomaisesti peilin takapintaan.

Ennen peilin painamista paikalleen on hyvä vielä tarkistaa, että se tulee varmasti oikealle kohdalle. Asennusliima on nimittäin niin lujaa, että peiliä on lähes mahdoton irrottaa.Hammasmuki- ja saipputelineet voi kiinnittää mieleiseensä kohtaan.

Kokonaisuus on kuitenkin harmonisin, jos ne ovat samalla korkeudella ja saman matkan päässä reunoista. Kiinnitysheloja varten kannattaa porata ensin reiät. Käytä terää, jonka halkaisija on puoli milliä pienempi kuin ruuvien.

Silloin ne uppoavat hyvin sisään ja kiinnittyvät kuitenkin kunnolla. Pitimet työnnetään heloihin ja ruuvataan kiinni pienellä kuusiokoloavaimella. Nyt puulevy on valmis kiinnitettäväksi seinälle, mutta sitä ennen ruuvien paikat on merkittävä vatupassin avulla, jotta levy tulee varmasti suoraan.

Samalla merkitään niiden paikat niin, että ne osuvat puulevyn helojen kohdalle. Tässä piirretään pystysuora merkkiviiva ja sitten vaakasuora. Tässä vaiheessa on tärkeää tarkistaa vatupassilla, että merkit ovat samalla korkeudella.

Nyt ruuvit voi kiinnittää seinään, mutta on muistettava jättää niiden kannat sen verran esiin, että ne tarttuvat ripustushelojen reikiin.Uusi puulevyyn kiinnitetty peili voidaan nyt ripustaa paikalleen.

Jos joskus kyllästyt tähän rakennelmaan, se on helppo ottaa pois, eikä seinä ole sen jäljiltä täynnä ruuvinreikiä.