Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Pöydänjalat märkätilaveystä

Tulosta Tallenna artikkeli

Märkätilalevy on helposti käsiteltävä ja turvallinen materiaali kylpyhuoneen pöydänjaloiksi. Korkeudeksi halutaan 90 cm, ja mitta merkitään levyyn. Siitä vähennetään päälle asetettavan pöytälevyn paksuus, joten jalkojen lopulliseksi mitaksi tulee 77,5 cm.

Tälle korkeudelle piirretään koko seinän pituudelta vatupassin avulla suora merkkiviiva. Pöytätasoa varten tarvitaan kolme jalkaa, ja nyt piirretään jälleen vatupassin avulla seinään ensimmäisen jalan sijaintipaikka.

Seuraava jalka sijoitetaan keskelle ja kolmas toiseen sivuun. Ennen jalkojen kiinnittämistä on tarkistettava, että lattia on tasainen. Näyttääpä olevan, joten ensimmäisen jalan voi sahata.

Vedä ensin muutaman kerran puukolla, niin sahaamista varten syntyy sopiva ura. Sitten levyä on helppo sahata tavallisella käsisahalla. Levy on 80 mm:n paksuista vedenpitävää wedi-levyä, joka on hyväksytty kylpyhuonekäyttöön.

Samalla tavalla mitataan ja sahataan kaksi muuta jalkaa.Levyt eivät pysy pystyssä itsekseen, mutta sitä varten on olemassa erityisiä kulmaheloja, jotka ruuvataan kiinni seinään. Niitä tarvitaan sekä ylös että alas.

Nyt levyt voidaan asettaa kohdalleen, ja kulmamitalla tarkistetaan vielä, että levyt ovat kohtisuorassa seinään nähden. Vedä levyn reunaa pitkin viiva lattiaan, niin tiedät mille kohdalle liima- ja tiivistemassaa pitää pursottaa.

Aseta levy liimaviirun päälle ja paina se kiinni kulmahelaan. Nyt kannattaa vielä tarkistaa, että levy on edelleen kohtisuorassa seinään nähden. Kaksi muuta jalkaa liimataan ja kiinnitetään samalla tavalla.

LUE LISÄÄ: Kulmarauta: Rakenna kulmaraudoilla

Jalkojen päälle levitetään myös liimaa. Samoin seinään. Jalkojen päälle asetetaan nyt altaalla varustettu pöytätaso, joka on myös tehty wedi-levystä.

Paine se kunnolla kiinni liimamassaan, ja jätä pöytä rauhassa kuivumaan.Tällä tavoin märkätilalevystä syntyy kiinteä pöytätaso helposti ja siististi.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Pöydänjalat märkätilaveystä
Kokonaishinta: null purchase.price.currency
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin