Kaksi ulointa tulee 4 cm:n päähän levyn reunasta. Kolmas sijoitetaan tietenkin keskelle.Kun reiät on merkitty, lyö joka kohtaan pieni naula. Lyö naulat samalla tavalla toiseenkin jalkaan.

Katkaise tongeilla naulan kannat niin, että näkyviin jää pari milliä naulaa. Jalat kiinnitetään 5 cm:n päähän istuimen reunoista. Mittaa ja merkitse suorakulman avulla jalkojen paikat.

On tietenkin tärkeää, että jalat tulevat aivan kohtisuoraan. Kun olet merkinnyt kummankin jalan paikan, merkitse kohdat, joihin porataan reiät tappeja varten. Tässä äskeiset pikkunaulat ovat hyvänä apuna.

Aseta jalka täsmälleen merkkiviivan keskelle ja lyö sitä varovasti istuinta kohti. Nyt naulojen avulla on merkitty, mille kohdille reiät pitää porata. Tappien pituus on 40 mm ja halkaisija 10 mm.

Siksi tarvitaan 10 mm:n terää, jolla sekä istuimeen että jalkoihin porataan 20 mm syvät reiät. Merkitse terään teipillä, miten syvälle on tarkoitus porata. Pidä poraa kohtisuorassa ja poraa kumpaankin reunaan kolme 20 mm syvää reikää.

Muista lopettaa poraaminen, kun teippi osuu puun pintaan. Merkitse ristillä sekä jalkoihin että penkkiin, miten päin jalat asetetaan paikalleen, kun reiät on porattu.Vedä tongeilla naulanpätkät irti ja kiinnitä levyt tukevasti penkkiin.

Poraa jalkalevyyn kolme 20 cm:n reikää. On tärkeää, että pora pysyy koko ajan kohtisuorassa. Kun kaikki reiät on porattu, yhdistä osat.  Pursota aluksi vedenpitävää puuliimaa istuimen tapinreikiin. Lyö tapit varovasti reikiin pohjaan saakka.

Ennen lopullista liimausta on hyvä tarkistaa, että osat sopivat varmasti yhteen. Levitä seuraavaksi liimaa tappien päihin ja myös väleihin. Paina jalkalevyt kiinni istuimeen.

Kiinnitä toinen jalka samoin. Jos et saa levyä painetuksi aivan pohjaan saakka, napauta sitä vasaralla. Käytä apuna pientä lyöntipalaa, jotta puuhun ei jää jälkeä vasarasta.

Nyt penkki on on valmis, mutta lattian suojelemiseksi kumpaankin jalkalevyyn on hyvä kiinnittää kaksi kumijalkaa. Ne kiinnitetään levyn keskelle parin sentin päähän reunasta.

Teakiin porataan ensin ruuveja varten reiät terällä, jonka halkaisija on puoli milliä pienempi kuin ruuvien, joilla kumijalat kiinnitetään. Sillä tavoin ruuvit on helppo kiertää paikalleen, ja samalla ne tarttuvat tukevasti puuhun.

Penkki on valmis vietäväksi saunaan, kun sen pintaa vielä hiukan hiotaan ohuella hiekkapaperilla.

Sivele penkin pintaan vielä hiukan teaköljyä. Pinnasta tulee entstäkin kauniimpi, ja samalla öljy suojaa sitä vedeltä ja kalkkitahroilta. Penkki on hyvä käsitellä öljyllä pari kertaa vuodessa.