Naulakosta tehdään 4 cm korkea ja pituudeksi valitaan puulevyn sauvan pituus. Mitat otetaan kolmelle tapille. Yksi tulee keskelle ja yhdet kummallekin sivulle 7 cm:n päähän reunasta.

Jotta tapit tulevat varmasti samalle korkeudelle, otetaan ensin mitta puulevyn reunasta. Naulakkoon laitetaan 10 mm:n puutappia ja siksi reiät tehdään 10 mm:n tappiterällä.

Jotta vaatteet tai käsipyyhkeet eivät tipahtaisi lattialle, tapit asetetaan hiukan yläviistoon. Kaikki kolme tappia saadaan samaan asentoon, kun apuna käytetään sekä tavallista suorakulmaa että säätökulmainta.

Asettamalla säätökulmaimen kulmaviivaimen viereen puuseppä määrittelee tappien viistouden. Kun ohjaa poraa säätökulmaimen mukaisesti, reikä syntyy oikeassa kulmassa.Muut reät porataan samalla tavalla.

Reiät porataan 1 cm:n syvyisiksi.Kun reiät ovat valmiina, tarkistetaan reikien sopivuus panemalla puutappi joka reikään. Nyt naulakon pohja sahataan irti puulevystä, ja siihen tarvitaan pistosahaa ja ohjainlevyä.

Ohjainlevy asetetaan täsmälleen sen sauvan kohdalle, josta on tarkoitus sahata, ja sitten sahataan varovasti sauvan reunaa pitkin, ja 3 mm:n ura poistaa sen osan, jota ei tulla käyttämään.

Ohjainlevyn tulee aina olla sen puuaineksen päällä, jota aiotaan käyttää. Toista reunaa sahattaessa näin ei kuitenkaan voi menetellä. Siihen sahauskohta on merkittävä, jotta ei sahattaisi sauvan kohdalta.

Tämän merkin on siis oltava 3 mm sen osan puolella, joka ei tule naulakkoon. Nyt sahataan varovasti sauvan reunaa pitkin. Sitten sahataan enää poikittainen pätkä. Lopuksi sahanpuru kannattaa hioa pois hiekkapaperilla nro 120.

Tapit pannaan paikalleen, ja naulakko on valmis. Voit vielä sivellä naulakkoon hiukan puuöljyä, niin se saa mukavaa lisäkiiltoa.