Video
Helppo
Vaikea

ONGELMA: Sauma on haljennut ja laatan taakse on päässyt vettä, mikä on irrottanut laatan.

RATKAISU: Irronnut laatta on helppo vaihtaa. Parasta olisi, jos varastostasi löytyisi vielä vanhoja laattoja. Jos ei löydy, etsi liikkeestä uusi vastaava laatta.

Irronnut laatta on helppo vaihtaa. Parasta olisi, jos varastostasi löytyisi vielä vanhoja laattoja. Jos ei löydy, etsi liikkeestä uusi vastaava laatta.

TEE NÄIN:

1. Poista irronnut laatta

Poraa laattaan ensin pari reikää, ja varo, ettei niistä tule liian syviä. Reiät poistavat jännitteen, jolloin muiden laattojen vaurioitumisriski pienenee merkittävästi. Irrota laatta varovasti pieninä paloina vasaran ja taltan avulla.

2. Kitkuttele laatta varovasti irti taltan avulla

kun olet työstänyt laatan reunaan tarpeeksi ison aukon. TÄRKEÄÄ! Ole varovainen, ettet vaurioita laatan alla olevaa vesieristettä.

3. Poista loput saumajäänteet, kun olet irrottanut laatan

Kaavi myös vanha laasti pois, jotta saat alustasta täysin tasaisen ja puhtaan. Aukko kannattaa imuroida ennen uuden laatan asennusta.

4. Sekoita hieman laattalaastia ja levitä sitä laatalle

Käytä nopeasti kovettuvaa laastia, jonka voi sekoittaa ämpärissä. Laastia ei tarvita paljoa yhtä laattaa varten. Levitä laasti ohueksi kerrokseksi (noin 3 mm) koko laattapinnalle.

5. Aseta laatta aukkoon

”Hiero” se paikalleen ja tue sitä alapuolelta parilla muovivälikkeellä niin, että laatta sijoittuu keskelle aukkoa, eikä liu’u alas. Varmista, että saumat ovat yhtä suuret laatan joka puolella. Saumaa 2–3 tunnin kuluttua.

6. Täytä saumat saumamassalla

Sekoita pieni annos muiden saumojen väristä saumamassaa. Levitä massaa viistosti saumoihin kumilastalla niin, että saumat varmasti täyttyvät. Pyyhi ylimää räinen saumamassa pois kostealla sienellä.