Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Korjaa pesukoneen viallinen vetohihna

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Jos pesukoneen rumpu ei pyöri, syynä on todennäköisesti viallinen vetohihna. Onneksi hihnan vaihtaminen käy helposti ja edullisesti. Katso tästä, kuinka se onnistuu vaihe vaiheelta.

Korjaa pesukoneen viallinen vetohihna

Johdanto

Aloita tarkistamalla hihna. Jos se on väärässä kohdassa, aseta se takaisin paikalleen. Jos hihna on löystynyt tai rikkoutunut, vaihda se.

Vaihtaminen on helppoa. Tärkeintä on hankkia uusi oikean pituinen hihna.

Useimpiin hihnoihin on painettu niiden pituus. Tässä yhteydessä on tärkeää huomata, että kyse on pituudesta asennettuna. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hihna tuntuu kädessä paljon lyhyemmältä kuin sen ilmoitettu pituus.

Jos uuden hihnan pituus vastaa vanhan hihnan pituutta, voit olla rauhallisin mielin, vaikka uusi hihna tuntuisi kireältä asentaa.

Vain uuden hihnan pituudella on merkitystä; leveys ei ole yhtä tärkeä. Voit esimerkiksi käyttää viisi uraista hihnaa, vaikka vanhassa olisi kuu si uraa.

Tämä aiheutti vaurion

Vetohihna on viallinen. Jos hihna on löystynyt tai rikkoutunut, rumpu ei pääse pyörimään. Periaate on sama kuin polkupyörän kettingin irrottua paikaltaan. Onneksi uuden hihnan saa alle 30 eurolla.

Vetohihna on väärässä asennossa. Jos hihna ei tartu kunnolla koneen moottorin pieneen akseliin eikä suureen hihnapyörään, se on asetettava paikalleen ennen kuin rumpua voidaan taas käyttää.

Ohjeet

Tee näin

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

1

Ruuvaa taustalevy irti joko käsin tai ruuvinvääntimen kärjellä tai hylsyllä. Näin pääset helposti käsiksi hihnaan.

Muista! Kytke virta ja vesi pois päältä ennen työn aloittamista.

2

Irrota vanha hihna. Jos se ei ole rikkoutunut, ota siitä kiinni ja vedä se varovasti ulos samalla, kun pyörität isoa hihnapyörää.

3

Tarkista, että uusi hihna on oikean pituinen. Useimpiin laadukkaisiin vetohihnoihin on painettu niiden pituus (tässä 1 309 mm). Tämän luvun on vastattava vanhassa hihnassa olevaa.

4

Asenna uusi hihna. Aseta se ensin moottorin akselin ympärille koneen alaosaan. Vedä se sitten ison hihnapyörän yli, ensin vasemmalta puolelta noin klo 9:n kohdalta ja sitten ympäri myötäpäivään.

5

Tarkista, että uritukset menevät kohdikkain. Hihnan sisäpuolella olevat ohuet urat on kohdistettava akselin ohuisiin uriin.

6

Pyöritä hihnapyörää polkupyörän kettingin tavoin muutama kierros varmistaaksesi, että kaikki toimii ongelmitta. Ruuvaa taustalevy lopuksi takaisin paikalleen.

Video

Materiaalit

Tarvitset vain uuden vetohihnan ja ruuvimeisselin tai ruuvinvääntimen, jossa on ruuvauskärki tai -hylsy.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin