Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Oman keittiön rakentaminen itse alusta loppuun – aina ensimmäisestä heiveröisestä ideasta lopulliseen pintojen öljyämiseen – on hohdokasta. Käsissä pala puuta ja nippu ruuveja – ja ajatuksissa unelmien keittiö. Eikä voi kieltää, etteikö olisi mukava sanoa jälkeenpäin, että halusin itse rakentaa keittiöni ja tein sen. Käytin puutavaraa, josta olin aina haaveillut. Laitoin laatikot sinne, minne halusin. Tein niistä niin korkeat, että ne sopivat minun tavaroilleni. Valitsin altaan, josta pidin eniten. Valitsin kahvat, jotka olivat mielestäni kauneimmat.

Kuvittele mielessäsi unelmiesi keittiö

Sellaiseksi voin sanoa tässä esiteltävää keittiötä. Se on juuri sellainen kuin olen toivonut. Toteutuksessa on huomioitu myös vaimoni esittämät toiveet ja säädöt, ystävieni neuvot, puuseppäni kokemukset ja taloudelliset mahdollisuutemme. Jos siis suunnittelet unelmiesi keittiön rakentamista, jatka ihmeessä. Hienoa, jos innostut kuvittelemaan, suunnittelemaan ja lopulta rakentamaan juuri sellaisen keittiön, josta olet aina haaveillut. Suunnittelemalla ja rakentamalla itse alusta loppuun säästää ensinnäkin ison kasan rahaa verrattuna vastaavien elementtikeittiöiden hintoihin. Voit hyvin laskea, että projektisi maksaa noin kolmanneksen valmisratkaisun hinnasta. Toki on myös muistettava, että työtäkin riittää – paljon.

Vapaudu ahdistavista elementeistä

Ensimmäisen kerran ilahdut siinä vaiheessa, kun huomaat, ettei sinun tarvitse hyväksyä keittiökalusteliikkeiden elementtiajattelua, vakiomittoja ja pinnoitettuja lastulevyjä. Omat kaappisi ovat itsenäisiä huonekaluja, jotka on sijoitettu hyvin toimivaan tilaan. Ne eivät ole vain rivi laatikoita pöytälevyn alla. Osta laatikostot esimerkiksi Ikeasta ja asenna niihin sellaiset etulevyt, joista on eniten hyötyä. Tee alakaapeista tavallista korkeampia ja kieltäydy hyväksymästä keittiöliikkeiden vaihtoehdottomia sokkeliratkaisuja. Räätälöi keittiösi kalusteet lieteen, astianpesukoneeseen, olutkoriin ja kahvinkeittimeen istuvaksi kokonaisuudeksi, sovita ne korkeuteen ja hyödynnä keittiösi neliöt parhaalla mahdollisella tavalla. Kun käytät hieman aikaa laskemiseen ja piirtämiseen, voit rakentaa juuri sellaisen keittiön kuin haluat. Seuraavilta sivuilta löydät työpiirustuksia. Voit hyvin vaihtaa tumman merbaun vaaleaan koivuun tai vaikka saarniin. Saat keittiön, joka kestää elämää ja jota voit muuttaa ja parantaa koska tahansa juuri niin paljon kuin haluat.