Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Kattoon upotettu liesituuletin lisää keittiön työtilaa ja antaa lisää tilaa lieden päälle.

Kattoon upotettu liesituuletin lisää keittiön työtilaa ja antaa lisää tilaa lieden päälle.

Liesituuletin lohkaisee helposti kuutiometrin verran tilaa keittiön parhaalta paikalta ja hallitsee ilmatilaa myös äänellään. Melusta ja isosta liesikuvusta voi päästä eroon asentamalla liesituulettimen moottorin välikatolle ja upottamalla liesikuvun sisäkattoon.

Liesikuvun ulkoinen moottori on yleensä tavallinen kanavapuhallin, joka asennetaan ilmastointiputken sisään.

Asenna melunlähde välikatolle tai katolle

Kattoon upotettava liesituuletin toimii suunnilleen samalla tavalla kuin tavallinen liesituuletin. Upotettava liesituuletin imee käryn ja kosteuden ja puhaltaa sen ulkoilmaan katon tai seinän läpi.

Jos sisäkatto on korkealla, liesituuletinta pitää käyttää kaukosäätimellä. Korkeaan sisäkattoon upotetussa liesituulettimessa on se huono puoli, ettei se ime rasvaa yhtä tehokkaasti kuin lieden lähellä oleva liesituuletin.

Liesituulettimen moottorin voi asentaa myös talon katolle. Huippuimuri on säiden armoilla ja saattaa jäätyä, jos sitä käytetään vain harvoin. Toisaalta huippuimuri on niin kaukana keittiöstä kuin mahdollista, joten sen ääni on hiljainen.

Ilmastointiputken asentaminen kannattaa suunnitella huolellisesti, jotta siihen tulee mahdollisimman vähän mutkia. Ilma ja sen seassa oleva hiukkaset liikkuvat tehokkaimmin, kun putki menee ulos asti mahdollisimman pystysuorassa asennossa. Käytä vain kovaa ilmastointiputkea, sillä pehmeä alumiiniputki eli niin sanottu kurkkutorvi voi painua kasaan ja pahimmassa tapauksessa syttyä tuleen.

Ilmastointiputken leikkaaminen onnistuu helposti oikealla tekniikalla. Näytämme seuraavilla sivuilla, miten se tehdään.

Lataa tee se itse -ohjeet ja katso, mitä pitää tehdä

Voit tehdä reiän kattoon ja asentaa ilmastointiputken itse. Näissä ohjeissa näytetään, miten se tehdään.

Näytämme vaihe vaiheelta, miten:

  • teet valmistelut
  • panet liesituulettimen käyttökuntoon
  • asennat putken