Video
Helppo
Vaikea

TEE NÄIN:

1. Talttaa pöytälevystä

suorakaiteen muotoinen pala niin, että vanhat putkireiät jäävät kokonaan alueen sisään. Pitkä sivu myötäilee levyn sauvoja. Jos reiät ovat leveämpiä, työstä kaksi reikää ja limitä niiden päätyjä niin, että sauvakuvio säästyy.

2. Talttaa reikä niin

että se on noin 7 mm syvä. Varo erityisesti, että puu ei halkea reunasta. Pohjan voi tasoittaa eli puhdistaa käyttämättä vasaraa.VINKKI: Työstä reiästä ensin 1 mm lyhyempi molemmista päistä ja oikaise pituus lopuksi.

3. Sahaa puusta paikka

joka muistuttaa pöytälevyä. Parasta olisi löytää pöytälevystä ylijäänyt pala, joka syntyi allasaukkoa työstettäessä. Sauvojen värit vaihtelevat hieman, mutta pieni ero ei haittaa. Tee paikasta vajaa millimetri reikää paksumpi.

4. Kiinnitä paikka puusepäntai PUliimalla

Koska kyseessä on keittiön pöytälevy, on parasta valita ulkokäyttöön tarkoitettu liima, joka kestää myös hiukan vettä. Levitä liima tasaisesti.

5. Sijoita paikka paikalleen ja laita se puristukseen

Paikkaa ei aina pääse puristamaan kiinni puristimilla, ja tällöin joutuu improvisoimaan. Tässä paikkaa puristetaan kattoa vasten riman ja kahden kiilapalan avulla. Menetelmä toimii hienosti.

6. Hio paikka pöytälevyn tasoon

kun liima on kovettunut. Jos haluat korjauksesta näkymättömän, hio koko levy hiomapaperin karkeudella 180 ja käsittele puuöljyllä. Öljy hiotaan puuhun ja kiilllotetaan 20 minuutin kuluttua kuivalla liinalla.

Taltalla ja korvauspuulla voi paikata puisen pöytälevyn reiän niin, että korjausta ei juuri huomaa. Riittää kun varmistat, että paikkapalan pitkät reunat myötäilevät sauvojen välisiä saumoja.