Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Työtasojen yhdistäminen kulmaan   

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kun kaksi tasoa yhdistetään suorassa kulmassa toisiinsa nähden, on tärkeää, että ne sahattu täsmälleen oikein.

Aseta toisen levyn alle kiinnityshelat ja lamellipalat niitä varten jyrsittyihin koloihin. Kun olet varma, että levyt ovat aivan oikeilla kohdilla, pursota tiivistemassaa levyjen väliin. Tiivistemassan etuna on ettei se liiman tavoin jähmety, mutta estää silti kosteuden läpipääsyn.

Tahna pysyy niin pehmeänä, että puulevyjen pieni liike ei haittaa sen tiiviyttä. Aseta toinen levy paikalleen niin, että alapuolen helaurat ovat oikeilla kohdilla.

Kiristä helat niin tiukalle kuin pystyt, jota pöytälevyt pysyvät varmasti paikallaan. Tahnaa pursuaa nyt liitoskohdasta. Poista se heti, kun se vielä on pehmeää. Tahnan voi poistaa kuivanakin, muta silloin työtason pintaan saattaa jäädä jälkiä.

Sen saa poistettua kokonaan kostealla talouspaperilla. Nyt levyt kiinnitetään kaappielementteihin. Se käy kätevästi ruuvaamalla ruuvit kaapin kautta kiinni tason pohjaan.

Ensin on kuitenkin porattava reiät. Kaappiin porataan reiät, joiden halkaisija on kaksi kertaa ruuvin halkaisija. Sen ansiosta pöytätasolla on varaa hiukan elää, mitä masssiivipuinen taso aina hiukan tekee.

Tämän teräväreunaisen tason kulmaan on tehtävä pieni viiste. Muuten se on epämiellyttävän tuntuinen ja hankala käytössä. Ensin jätepalaan jyrsitään pieni koepätkä ja katsotaan, onko viiste sopiva.

Kun reuna miellyttää silmää, työtason reunat viistetään samalla tavalla. Yritä jyrsiä koko matka samalla kertaa, ettei reunaan tule epätasaisuutta.

Jyrsimellä ei pääse aivan reunaan saaka, joten se täytyy viimeistellä käsin.Viilaa vähän kerrallaan rauhallisin liikkein ja pidä viilaa 45 asteen kulmassa. Nyt reuna hiotaan vielä numero 180 hiekkapaperilla.

LUE LISÄÄ: Öljy on paras ja helpoin tapa pöytälevyn käsittelyyn

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Työtasojen yhdistäminen kulmaan   
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin