Vanhan alakaapin pintaan tehdään merkit kohtiin, joihin helanreiät tehdään. Ensimmäinen taso otetaan vielä pois, ja seuraavaa varten otetaan mitat. Käytä suorakulmaa ja mittaa pariin kertaan, että kaikki menee varmasti oikein.

Myös kiinnityshelojen mitat merkitään. Jotta helat voidaan kiinnittää, tehdään vanhaan kaappiin neljä reikää. Ne porataan 56 mm:n reikäporalla. Reikien koko ei ole tässä olennainen. Niiden on oltava hiukan suurempia kuin pöytälevyn reiät, jotta helat saadaan kiristettyä kunnolla.

Tämä levy tulee ikkunan eteen, ja sen on ulotuttava ikkunaan saakka. Piirrä ja merkkaa kaikki mitat paperille, silloin reiät ja kolot tulevat varmimmin oikein. Sahaa levy ulkona.

Sahaa levy ensin pituussuunnassa. Käytä pistosahaa ja ohjuria, jolloin sahausjäljestä tulee siisti. Työhön voi käyttää myös pyörösahaa. Jos kumpaakaan ei ole, voit sahata terävällä käsisahalla. Muista, että seinän väliin pitää jäädä 1/2 cm:n ilmarako. Silloin levyllä on tilaa elää.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Testi – Pyörösahat

Tämä rako peitetään vielä koristelistalla.Kun sahaus on valmis, taso kiinnitetään paikalleen. Taso on juuri oikean kokoinen ja 1/2 cm:n päässä seinästä. Ikkunasyvennys sahataan myös pistosahalla.

Puhdista levy pölystä ennen kuin kiinnität sen paikalleen. Ovenkarmi on valitettavasti hiukan tiellä. Sen voi sahata siististi monitoimileikkurilla. Nyt tasot asennetaan paikalleen, mutta sitä ennen ne on kiinnitettävä toisiinsa. Merkitse helojen paikat toiseen pöytälevyyn.

LUE LISÄÄ: Opi käyttämään monitoimityökalua 5 minuutissa

Sitten on vielä merkittävä pesualtaan paikka. Allas tulee kaksoisalakaapin kohdalle, ja sen paikka merkitään tason pohjaan. Tässä merkki tulee 8 cm:n päähän etureunasta.

Allas asennetaan niin, että reuna on aivan piirroksen kohdalla. Tarkista mitta vielä kerran. Altaan ulkoreunat piirretään tason pohjaan.

Käytä aina merkkiviivojen piirtämiseen timpurin kynää. Siitä saa hyvän otteen, jälki on selkeä, se ei pilaa materiaalia ja jäljen voi aina pyyhkiä pois ja piirtää uudelleen. Mittaviivojen avulla varmistetaan, ettei allas putoa reiästä läpi.

Altaassa on 1,8 cm:n reunus, piirrä sahauslinja 2 cm:n päähän ulkoreunan merkistä. 2 mm:n välyksellä varmistetaan, että allas mahtuu reikään. 2 cm:n vara merkitään kaikille sivuille. Lopuksi tarkistetaan, että viivat ovat suorassa.Pistosahalla voi sahauksen aloittaa ilman alkureikää.

Pistosaha painetaan puuhun jyrkässä kulmassa, ja sen jälkeen sahausta voi jatkaa normaalisti. Käytä ohutta terää, sillä sitä on helpompi käsitellä kaarevissa kohdissa.

Käytä rimoja apuna, niin sahanterä ei osu tukipöydän pintaan. Irti sahatusta palasta voit tehdä leikkuulaudan. Hio reuna karhealla hiekkapaperilla, jotta siihen ei jää häiritseviä tikkuja, kun allas pannaan paikalleen. Jyrsi upotusterällä reiät heloja varten samalla tavalla kuin edelliseen levyyn.