Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
_**Jälkeen.**_ Hyvännäköinen lattia saa ihmeitä aikaan: se kohentaa huoneen yleisvaikutelmaa ja on myös huomattavasti helpompi pitää puhtaana.

Jälkeen. Hyvännäköinen lattia saa ihmeitä aikaan: se kohentaa huoneen yleisvaikutelmaa ja on myös huomattavasti helpompi pitää puhtaana.

Kaunis lattia kohentaa asunnon ilmettä merkittävästi, joten lattian kuntoon kannattaa kiinnittää huomiota. Usein jo pelkkä hionta saa ihmeitä aikaan, mutta jos lattia on vanha ja useaan kertaan hiottu, voi olla jo aika uusia se. Lattialaudat voi purkaa ja uuden lattian voi asentaa vanhojen kannatinpalkkien päälle, mutta tästä koituu paljon työtä – varsinkin, jos myös kaikki keittiönkaapit joudutaan poistamaan uuden lattian tieltä.

Toimitus suosittelee: 8 parasta lattiaa keittiöön

Kelluva lattia

Tällaisissa tilanteissa niinsanottu kelluva lattia on mainio ratkaisu, sillä sen voi asentaa nykyisen lattian päälle. Näin vältytään työläältä purkutyöltä, työstön aiheuttamalta lialta ja pölyltä sekä vanhan lattian poistamiselta.

Kelluvuus tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että lattiarakenteeseen jää hiukan liikkuvuutta eli muutamia millimetrejä ilman lämpötilan ja kosteuden mukaan. Tästä syystä lattiaa ei kiinnitetä mistään kohdasta alustaan, vaan se asennetaan irrallisena alustan päälle. Seiniin ja sokkeliin on jätettävä noin 10–15 mm etäisyyttä, ja rako voidaan peittää listalla, kun lattia on asennettu.

Ennen asennustyötä

Lattian asennus sujuu nopeasti alkuun päästyä. Tämän 22 m2:n lattian asennus onnistui päivässä. Välttämättömät esivalmistelut saattavat toki hiukan pidentää urakkaa, sillä vanhan lattian on oltava jokseenkin tasainen. Jos lattia kallistuu johonkin suuntaan yli 3 mm/metri, se on tasoitettava, ja tasoitteelle on annettava aikaa kuivua.

Lataa koko artikkeli niin saat työohjeet.

_**Ennen.**_ Vanha keittiön lattia oli ehtinyt kulua ikävän näköiseksi.

Ennen. Vanha keittiön lattia oli ehtinyt kulua ikävän näköiseksi.