Keittiökalusteet

Keittiön pitää olla kätevä ja tarkoituksenmukainen. Neuvomme ja annamme ohjeita keittiön sisustamiseen.

Keittiön sisustaminen - vinkkejä ja ideoita

Uuden keittiön rakentamisessa ja vanhan remontoimisessa pitää ottaa huomioon paljon erilaisia asioita. Keittiön sisutamiseen kannattaa etsiä ideoita esimerkiksi valmistajien näyttelykeittiöistä. Keittiön sisustamiseen voi etsiä ideoita myös internetistä. Internetissä on myös sisutusohjelmia, joiden avulla voi kokeilla erilaisia sisustuksia.

LUE LISÄÄ: Ilmainen keittiönsuunnitteluohjelma ipadille

Sisusta keittiö työhuoneeksi

Keittiön sisustamisessa ei ole kysymys vain keittiön kalusteiden, kodinkoneiden, työtasojen, hanojen ja valojen valinnasta, vaan myös kokonaisuudesta ja ulkonäöstä. Kyse on myös käytännöllisyydestä, sillä keittiössä työskennellään ainakin yhtä paljon kuin oleillaan.

Keittiön sisustaminen oikeilla materiaaleilla

Mieti myös, millä materiaaleilla sisustat keittiösi. Lattialaatat on helppo pitää puhtaina, mutta ne voivat tuntua kovilta ja kylmiltä, ja laatoille putoavat tavarat särkyvät helposti. Korkki on pehmeämpi materiaali, jonka päällä on mukava kävellä, eivätkä sen päälle pudotetut tavarat mene rikki kovin helposti.

Seinälaatat on helppo pitää puhtaina. Jos päätät maalata seinät, käytä korkean kiiltoasteen maalia, jonka voi pyyhkiä puhtaaksi märällä rätillä.

Keittiön sisustaminen oikealla valaistuksella

Keittiön sisustamisessa on tärkeää miettiä myös valaistusta. Keittiön työtason, lieden ja pesualtaan päälle tarvitaan hyvät valot. Jos keittiössä on tarkoitus viettää aikaa yhdessä, tilaan kannattaa asentaa myös tunnelmavalot. Himmennettävät valot ovat hyvä ja joustava ratkaisu nykyaikaiseen keittiöön, jossa oleskellaan ja työskennellään.