Nyt saranat istuvat tiukasti

Kun kaapinsarana on kerran päässyt irtoamaan, on pelkkää tuskaa yrittää ruuvata sitä jälleen kiinni. Sen paremmin isommat kuin pidemmätkään ruuvit eivät pidä sitä enää kiinni. Mutta jos työstät paikkapalan, saat korjauksesi kestämään.

Kaapinoven sarana on irronnut, eikä sen alla ole enää ruuveille puuta mihin tarttua.

Johdanto

Keittiön kaapinovien elämä ei aina ole kovin helppoa, varsinkin jos talossa asuu pieniä lapsia, joilla on tapana roikkua ovissa. Ovet kestävät yleensä hyvinkin pitkään, mutta joku kaunis päivä ne saattavat yllättäen riippua rumasti.

Kun sarana on kerran päässyt irtoamaan, sitä on turha yrittää ruuvata takaisin kiinni. Edes erityisen suuret tai pitkät ruuvit eivät pitele ovea kovin kauan, ja suhteellisen ohuihin kaapinreunoihin ei kovin pitkiä ruuveja voi edes käyttää. Niinpä roikkuva kaapinovi on korjattava paikkaamalla.

ONGELMA:
Kaapinoven sarana on irronnut, eikä sen alla ole enää ruuveille puuta mihin tarttua.

RATKAISU:
Kaapinoveen liimattuun paikkapalaan saa ruuvit hyvin kiinni.

Vie aikaa

Korjauksesta selviää noin tunnissa (+ kuivumisaika)

Hinta

Tähän tarvitaan vain pala vaneria ja hieman liimaa, joten hinta on olematon.

Vaikeusaste

Taltan kanssa työskentely vaatii hieman huolellisuutta.

Ohjeet

01
Ratkaisuna paikka 5 Vaihe

1

Leikkaa pieni vanerilevynpala, jolla voi peittää lastulevyn reiät. Levypaksuuden pitää vastata vähintään reikien syvyyttä. Merkitse ensin lyijy-kynällä, mihin levypala sijoitetaan.

2

Käytä terävää talttaa, kun poistat lastulevystä palan, jotta sen tilalle voidaan laittaa vaneripala. Talttaa ensin merkkiviivoja pitkin ja viillä sen jälkeen rivi vaakaviiltoja parin millimetrin välein - näin saat taltattua alueen puhtaaksi.

3

Ennen kuin levität vaneripalalle liiman, tarkista, että levyn paksuus sopii taltattuun aukkoon. Näin pois taltattavaa jää myöhemmin vähemmän, kun liima on täysin kuivunut.

4

Käytä paria hyvää ruuvipuristinta vaneripalan kiinnittämiseen liiman kuivumisen ajksi. Kun liima on kuivunut, hio vaneripala hiomapaperilla (karkeus 100), jotta saat paikan kaapinsivun tasoon.

5

Merkitse saranan paikka huolella, ja maalaa korjauskohta tarvittaessa ennen kuin kiinnität saranan uusilla ruuveilla. Tämän jälkeen kaapinovi istuu jälleen juuri niin kuin pitää.

Lisää samasta aiheesta Keittiökaapit