Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Nyt saranat istuvat tiukasti

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kun kaapinsarana on kerran päässyt irtoamaan, on pelkkää tuskaa yrittää ruuvata sitä jälleen kiinni. Sen paremmin isommat kuin pidemmätkään ruuvit eivät pidä sitä enää kiinni. Mutta jos työstät paikkapalan, saat korjauksesi kestämään.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 tunti

Kaapinoven sarana on irronnut, eikä sen alla ole enää ruuveille puuta mihin tarttua.

Johdanto

Keittiön kaapinovien elämä ei aina ole kovin helppoa, varsinkin jos talossa asuu pieniä lapsia, joilla on tapana roikkua ovissa. Ovet kestävät yleensä hyvinkin pitkään, mutta joku kaunis päivä ne saattavat yllättäen riippua rumasti.

Kun sarana on kerran päässyt irtoamaan, sitä on turha yrittää ruuvata takaisin kiinni. Edes erityisen suuret tai pitkät ruuvit eivät pitele ovea kovin kauan, ja suhteellisen ohuihin kaapinreunoihin ei kovin pitkiä ruuveja voi edes käyttää. Niinpä roikkuva kaapinovi on korjattava paikkaamalla.

Ohjeet

Ratkaisuna paikka

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

1

Leikkaa pieni vanerilevynpala, jolla voi peittää lastulevyn reiät. Levypaksuuden pitää vastata vähintään reikien syvyyttä. Merkitse ensin lyijy-kynällä, mihin levypala sijoitetaan.

2

Käytä terävää talttaa, kun poistat lastulevystä palan, jotta sen tilalle voidaan laittaa vaneripala. Talttaa ensin merkkiviivoja pitkin ja viillä sen jälkeen rivi vaakaviiltoja parin millimetrin välein - näin saat taltattua alueen puhtaaksi.

3

Ennen kuin levität vaneripalalle liiman, tarkista, että levyn paksuus sopii taltattuun aukkoon. Näin pois taltattavaa jää myöhemmin vähemmän, kun liima on täysin kuivunut.

4

Käytä paria hyvää ruuvipuristinta vaneripalan kiinnittämiseen liiman kuivumisen ajksi. Kun liima on kuivunut, hio vaneripala hiomapaperilla (karkeus 100), jotta saat paikan kaapinsivun tasoon.

5

Merkitse saranan paikka huolella, ja maalaa korjauskohta tarvittaessa ennen kuin kiinnität saranan uusilla ruuveilla. Tämän jälkeen kaapinovi istuu jälleen juuri niin kuin pitää.

Vie aikaa

Korjauksesta selviää noin tunnissa (+ kuivumisaika)

Hinta

Tähän tarvitaan vain pala vaneria ja hieman liimaa, joten hinta on olematon.

Vaikeusaste

Taltan kanssa työskentely vaatii hieman huolellisuutta.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin