Laatikoiden ja ovien kahvat

TARKKUUTTA: Kahvojen asentaminen ei ole vaikeaa. Mittaaminen on vaikein osuus, sillä kahvojen pitää osua tarkasti kohdalleen.

Poraussapluuna ikean keittiöelementeille

Ikean kalusteille ei kannata tehdä pahvista poraussapluunaa kahvojen asentamista varten. Ikeasta voi ostaa 1,5 eurolla muovisen poraussapluunan, joka sopii yhtiön kaikille kaapeille ja laatikoille. Reiät on helppo porata tarkasti sapluunan valmiiden reikien läpi. Valitse oikeat reiät huolellisesti ja tarkista, että reiät osuvat varmasti oikeisiin kohtiin.

Toimitus suosittelee: Uuden kalusteovet keittiöön: 9 helppoa ratkaisua

Monipuolinen sapluuna pysty- ja vaakakahvoille

Laatikoiden ja ovien kahvojen pitää olla tarkasti samassa linjassa sekä vaaka- että pystysuunnassa. Kahvat on helpointa kohdistaa samaan linjaan poraamalla ruuveille reiät sapluunan läpi.

Keittiön tai kylpyhuoneen laatikoiden leveys voi vaihdella. Voit tehdä niille omat sapluunansa tai käyttää samaa sapluunaa kaikkiin laatikoihin ja oviin.

Monitoimisapluunan valmistusohjeet ovat sivun alareunassa. Ohjeissa näytetään, miten sapluunaa käytetään kapeiden ja leveiden laatikoiden kanssa sekä sileäpintaisten ja jyrsittyjen etulevyjen kanssa.

LUE LISÄÄ: Esittelyssä kaapin saranat

Tältä sapluuna näyttää:

Lue numeroiden merkitys alta.

Lue numeroiden merkitys alta.

1. Sapluunassa on tilaa monelle reiälle. Se on kätevää, jos samassa keittiössä on matalia ja suorapintaisia laatikoita sekä korkeita ja jyrsittyjä etulevyjä.

2. Keskimerkki. Tässä keskimerkki on 30 sentin päässä reunasta, joten sapluuna sopii 60 senttiä leveälle laatikolle.

3. Sapluuna sopii erilevyisille laatikoille ja oville. Aloita reikien tekeminen leveimmästä laatikosta ja lyhennä sapluunaa tarpeen mukaan.

4. Sapluuna tehdään levynpalasta ja kahdesta rimasta, jotka yltävät levyn ylä- ja alapuolelle. Sapluuna sopii sekä oikea- että vasenkätisille oville.