Sokkeliin piirretään kulmaviivaimen avulla pystysuora merkkiviiva. Tämä kohta on hankala sahattava, mutta multicutterilla eli multimasterilla, joksi sitä myös kutsutaan, sekin sujuu vaivata. Tämä pieni laite on kerta kaikkiaan lyömätön, jos sahattavana on tällainen hankala kohta.

Se leikkaa täsmällisesti, ja sitä on helppo ohjata, mutta on muistettava aina käyttää kuulosuojaimia. Laite pitää kovaa ääntä.Jos sokkelin ja kaapin välissä onkin nauloja tai ruuveja, vaihdetaan multicutteriin sellainen terä, joka leikkaa myös metallia.

Terän vaihtaminen sujuu käden käänteessä, eikä siinä tarvita edes erillisiä työkaluja. Terä ulottuu kaapin alalevyn ja sokkelin väliin ja leikkaa siististi niin puun kuin naulojenkin läpi.Irti sahattua sokkelinpalaa voi olla hiukan vaikea irrottaa.

Ongelma on onneksi helppo ratkaista lyömällä palasen keskelle naula kohtaan, johon myöhemmin kiinnitetään vetonuppi. Nyt sokkelinpala voidaan vetää irti.Sokkelin reunoihin kiinnitetään stopparipalat, jotta uusi laatikko jää sokkelin tasalle liukuessaan sisään.

Kaksi palaa sahataan vanerinpalasta ja liimataan kiinni sokkelin takaseinämään. Ne liimataan asennusliimalla ja palat kiinnitetään kuivumisen ajaksi puristimilla. Laatikko liukuuu pyörillä, jotka ruuvataan kiinni pohjalevyyn.

Tässä pohjalevynä on ylijäämäpala pöytälevyä. Pyörät sijoitetaan 5 cm:n päähän sivureunoista ja pari senttiä etu- ja takareunasta. Pyörien ei tarvitse olla suuret, mutta ne eivät saa pyöriä joka suuntaan.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Täydellinen sokkeli uuteen keittiöön

Kun pyörät pyörivät vain eteen- ja taaksepäin, ei laatikko koskaan törmää sokkelin reunaan, kun sitä liikutetaan ulos tai sisään. Pohjalevyyn etukappale kiinnitetään parilla kulmaraudalla, jotka pitävät sen hyvin paikallaan.

Etulevyn alareunaan – eli irtisahattuun sokkelinpalaan – pannaan pari pahvinpalaa, niin se nousee pari milliä koholle. Silloin se ei raavi lattiaa, kun laatikkoa liikutellaan. Etulevy tulee pohjalevyn keskelle, ja jotta se pysyisi varmasti paikallaan, se kiinnitetään yhdellä puristimella.

Pari ruuvia joka kulmaan riittää pitämään etulevyn paikallaan. Laatikossa on tietysti oltava myös nuppi. Se ruuvataan reikään, johon lyödyllä naulalla palanen vedettiin irti. Ennen lankakorin kiinnittämistä tarkistetaan vielä, että uusi laatikko sopii sokkelin sisään.

Korin voi kiinnittää pienillä hakasilla tai kuten tässä, niittipistoolilla.Laatikko on valmis. Se liikkuu sulavasti ja tyylikkäästi, ja siinä voi säilyttää vaikka suuria pannuja, jotka vievät kaapissa paljon tilaa. 45 minuutissa keittiöön saatiin lisää arvokasta säilytystilaa.