Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tee itse peiliovet   

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Jos haluat keittiöön näyttävän peilioven tavallisen sileän oven sijasta, voit tehdä sellaisen itse.

Valmiin oven korkeus on 70 cm ja leveys 50 cm, mutta tässä vaiheessa ovi mitoitetaan hiukan suuremmaksi, jotta lopussa olisi hiukan siistimisvaraa. Sahaa ovi pyörösahalla ohjurin avulla. Jos et omista pyörösahaa, se kannattaa vaikka vuokrata, sillä tarkkaa lopputulosta ei synny käsi- eikä pistosahalla.

Ohjuri on asetettava sen osan päälle, joka tulee käyttöön. Jos ohjuri on pois sahattavan osan päällä, terä sahaa muutaman millin liikaa. Oveen tehdään kehykset, joiden sisään jää syvennys.

Tässä tehdään joka puolelle 10 cm:n levyinen kehys 10 mm:n mdf-levystä. Sahatut palat asetetaan oven päälle. Niiden on oltavan oven pituisia, eli 71 cm. Tämä mitta merkitään kahteen palaan. Samalla otetaan niiden väliin jäävä mitta, joka on lyhempien palojen pituus.

Saatu mitta siirretään kahteen kehyskaitaleeseen. Palat sahataan katkaisusirkkelillä. Huomaa, että molemmat palat sahataan samaan aikaan. Siten niistä tulee varmasti saman pituiset.

Kun molemmat pitkät ja lyhyet pätkät on sahattu, ne pannaan oven päälle ja tarkistetaan vielä, että osat sopivat varmasti kohdalleen. Päätykappaleiden reunat ja pitkien kaitaleiden sisäreunat hiotaan. Näin kulmiin tulee yhtenäinen liitos. Kehykset liimataan pohjaan. Tähän käytetään tavallista puuliimaa.

Levitä liimaa kaikkien kehyskappaleiden reunoille ja keskelle. Nyt ensimmäinen pala on paikallaan ja sen annetaan olla puristuksessa, kunnes liima on kuivunut. Muut palat liimataan ja puristetaan samalla tavalla.

Kun liima on noin tunnin kuluttua kuivunut, reunat sahataan niin, että lopullinen korkeus on 70 cm. Se on helppo tehtävä, sillä ovi sahattiin alussa 1 cm liian korkeaksi ja saman verran liian leveäksi.Tässä piirretään merkkiviivat 0,5 cm:n päähän kaikista reunoista.

Ohjurin avulla kaksi merkkiä yhdistetään niin, että reunasta tulee varmasti aivan suora. Ison suorakulman avulla piirretään suora viiva myös oven toiseen reunaan. Näin sahataan kaikilta reunoilta 0,5 cm pois, ja lopulliseksi kooksi tulee 70 x 50 cm.

Vaikka kehys ei olisikaan asettunut aivan keskelle, kaikilta sivuilta sahaamalla varmistetaan, että ovi on symmetrinen ja sen reunat aivan suorassa. Nyt voit maalata oven haluamallasi värillä tai vaikka kahdella - toisella kehyksen ja toisella sisäosan.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Tee itse peiliovet   
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin