Kun asennetaan muovisia räystäskouruja, on huolehdittava siitä, että kourun ja katonreunan väliin jää senttimetrin verran väliä. Ammattilainen merkitsee silmämääräisesti, mistä kohtaa kourua leikataan toiselta puolelta, ja merkintä tehdään kouruun lyijykynällä.

Räystäskouru leikataan merkinnän kohdalta. Kourun päihin asetetaan päätteet. Tähän tulee kaksi päätettä.Kourun päätteet asetetaan paikalleen, ja räystäskouru lasketaan kannattimien varaan.

Samalla tarkistetaan, että kourun molemmille puolille jää senttimetrin verran vapaata tilaa. Ennen päätteiden kiinnittämistä kourusta ja irto-osista pyyhitään lika ja kosteus. Sitten päätteiden sisäpintaan sivellään erikoisliimaa.

Päätteet kiinnitetään räystäskouruun, ja ylimääräinen liima pyyhkäistään pois. Kun päädyt on kiinnitetty, räystäskourun voi asentaa kannakkeille napsauttamalla kourun reunan kiinni kannattimeen. Nyt räystäskouru mahtuu laajenemaan ilman että se osuu reunalautaan tai tuulilautaan.

Kouru on nyt valmis syöksytorven suppilon asentamista varten. Pitkisssä kouruissa kannattaa käyttää erityissuppiloa, johon kouru työnnetään sisään, niin että se mahtuu laajenemaan ja supistumaan lämpötilanvaihteluiden mukaan.

Suppiloon on merkitty lämpöasteikko. Jos kouru asetetaan asennusajankohdan mukaisen lämpötilan kohdalle, varmistetaan, että se ei laajene odottamattomasti. Ammattilaisella on kätevä niksi, jolla voi varmistaa, ettei räystäskouru irtoa suppilosta. Kourun reunaa kuumennetaan sytyttimellä.

Kun muovi on pehmennyt, sen alapintaan tehdään pieni uloke. Nyt kouru ei pääse liukumaan uloketta pidemmälle. Kun räystäskouruille jätetään tarpeeksi tilaa, ne toimivat kunnolla lämpötilasta riippumatta.