Tähän ruuvataan muutama lankunpätkä, joita myöhemmin käytetään alalautojen kiinnittämiseen. Ensimmäinen räystäslauta kiinnitetään reunimmaisten kattotiilien tueksi. Näin ensimmäinen lauta on helppo asentaa aivan suoraan.

Aloita kiinnittämällä se keskeltä. Jos lauta on hiukan vino, sen pystyy pakottamaan paikalleen kummastakin päästä.Jos ruuvaat kattolaudan ja räystäslaudan läpi yhden ruuvin, voit olla varma, että se pysyy tukevasti paikallaan.

Tässä käytetään painekyllästettyä 25x150 mm:n lautaa. Kun ensimmäienn lauta on paikallaan, se kiinnitetään jokaiseen kattotiileen ja sitten ylimääräinen sahataan pois. Suorakulman avulla syntyy tarkin lopputulos.

Seuraava räystäslauta kiinnitetään nimittäin laudan päihin. Siksi on tärkeää, että ne sahataan suoraan. Kaksi viimeistä tiiliriviä pannaan nyt paikalleen. Ulokkeen kohdalla on tiilet on aina naulattava kiinni. Lauta ei ole sopivan pituinen.

Siksi on tarkistettava vatupassin avulla, että se sahataan kattoparrun suuntaisesti. Seuraava lauta pannaan paikalleen. Huomaa, että apupalikan ansiosta tämän työvaiheen pystyy tekemään yksin.

Jälleen lauta kiinnitetään ensin keskeltä ja tuetaan sitten ensimmäiseen lautaan. Liika sahataan pois, ja nyt kaksi sisintä lautaa sopivat täsmälleen yhteen. Seuraavan laudan tueksi voi vielä kiinnittää ruuvin.

Ruuvit tulevat sellaiselle korkeudelle, että seuraava lauta tulee niiden päälle. Nyt asentaminen sujuu siististi ja nopeasti. Kun kumpikin lauta on kiinnitetty paikalleen, voi räystäslaudan sahata lopulliseen pituuteen.

Se mitataan ja sahataan luotisuoraan, mikä sopii harmonisesti tämän katon kallistukseen. Toinen lauta asennetaan samalla tavalla rakennuksen pitkälle sivulle. Kaunis lopputuos syntyy, kun muistat olla tarkkana mittausvaiheessa.

Jos lauta ei ole riittävän pitkä, kuten tässä, ne tietenkin yhdistetäänAivan kuten edellä, lauta mitataan ja sahataan räystään pituudelta niin, että se on vaakalaudan tasalla.

Peitelaudan kulma on hiukan korkeammalla, joten siitä sahataan pala pois ennen kuin katelauta voidaan panna paikalleen. Katelauta ulottuu noin 1 cm reunan yli.

Silloin lopputulos on siisti. Kun etäisyys on sopiva, lauta ruuvataan kiinni. Ulkotiloissa ja käytettäessä painekyllästettyä puuta on myös käytettävä ruostumattomia ruuveja, jolloin ne evät ruostu eivätkä reagoi joutuessaan kontaktiin kyllästetyn puun kanssa.

Peitelaudalla varmistetaan, että kattorakenteen sisään ei pääse vettä, joka vahingoittaisi parruja ja ruoteita. Räystäs on nyt paikallaan, ja rakennus on viimeistellyt ja tyylikkään näköinen.