Varttikatto: Lika pois ja katto kuntoon

Jos mineriittikatto on likainen ja sen pinnalla on levää tai muita kasvustoja, on aika ryhtyä katonpesuun. Hommasta selviää helposti ja vaivattomasti oikeilla työkaluilla.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 päivä
Hinta
30 euroa

Johdanto

Paraskin katto menettää vähitellen vuosien myötä hehkeytensä. Ajan kuluessa kattopintaan tarttuu likaa ja levää, joka rumentaa koko talon ilmettä

Onneksi ongelma on helppo ratkaista: yleensä pelkkä pesu riittää. Oikein valittujen pesuaineiden avulla lika huuhtoutuu lopulta itsestään pois.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Testit - Korkeapainepesuri

Jos mineriittikatto on yli 20 vuotta vanha, se voi sisältää asbestikuituja, eikä pesemiseen saa tällöin käyttää painepesuria. Pesuria voi kylläkin käyttää pesuaineen levittämiseen, sillä se tehdään pienellä paineella.

Vie aikaa

Käsittely vie noin päivän katon koosta riippuen. Puhdistusaineiden pitää saada vaikuttaa pari kuukautta.

Hinta

Noin 30 € riippuen katon koosta.

Vaikeusaste

Kun välineet ovat oikeat, katonpesu on pikku homma.

Ohjeet

1

Sekoita pesuaine pakkauksen ohjeen mukaan. Varo lähellä olevia kasveja ja pensaita - jotkut pesuaineet poista-vat lähestulkoon kaiken. Muista käsineet, kun ryhdyt käsittelemään kemikaaleja.

2

Käytä korkeapainepesuria pesu-aineen levittämiseksi katolle. Useimmat korkeapainepesurit osaavat an-nostella levänpoistoaineen ja pesuaineen automaattisesti, kun käytetään alhaista painetta. Vaahto saa vaikuttaa pari kuukautta.

3

Kun pesuaine on saanut vaikuttaa, jäänteet poistetaan. Jos kyseessä on vanhempi asbestia sisältävä katto, käytä puutarhaletkusta tulevaa peh-meää vesisuihkua ja pehmeää harjaa, kun poistat loppuja levä- ja likajäänteitä.

4

Käytä kattotikkaita, jos kiipeät katolle poistamaan loput liat. Pyörät estävät tikkaita vaurioittamasta kattoa. Vie tikkaat katolle ja pyöräytä ne toisin päin. Kahvat tarttuvat harjaan kiinni ja tikkaat pysyvät paikoillaan.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Lisää samasta aiheesta Kattopelti