Näin korjaat huopakaton reiät

Kattobitumikermi kestää aikansa, ja sen joutuu joskus uusimaan. Siihen on kuitenkin voinut tulla reikiä ja halkeamia jo ennen kuin sen elinvuodet ovat täynnä. Esimerkiksi pihavajan kattohuopaan tulee helposti reikä tai halkeama, kun kattoa vasten asetetaan tikkaat. Kun huovan alle on jostakin kohdasta päässyt kosteutta, katteen eri puolille voi ilmestyä kosteuskuplia. Reiät on paikattava ja kuplat poistettava. Tehtävistä selviää taittoteräveitsellä, kourallisella huopanauloja ja patruunalla bitumiliimaa (kattoliimaa). Muista antaa puun kuivua, ennen kuin paikkaat kosteuskuplat.

Kattobitumikermi kestää aikansa, ja sen joutuu joskus uusimaan. Siihen on kuitenkin voinut tulla reikiä ja halkeamia jo ennen kuin sen elinvuodet ovat täynnä. Esimerkiksi pihavajan kattohuopaan tulee helposti reikä tai halkeama, kun kattoa vasten asetetaan tikkaat. Kun huovan alle on jostakin kohdasta päässyt kosteutta, katteen eri puolille voi ilmestyä kosteuskuplia.

Reiät on paikattava ja kuplat poistettava. Tehtävistä selviää taittoteräveitsellä, kourallisella huopanauloja ja patruunalla bitumiliimaa (kattoliimaa). Muista antaa puun kuivua, ennen kuin paikkaat kosteuskuplat.

Viillä kupla- tai reikäkohtaan rasti. Leikkaa vähintään 5 cm reiän yli molemmissa reunoissa.

Vedä huopapalan reunaa sivuun ja pursota huovan alle bitumiliimaa.

Paikkaa reikä ja naulaa reunat kunnolla alustaan kiinni kattohuopanauloilla.

Pursota vielä pari vanaa bitumiliimaa repeytymän päälle.

Sivele bitumiliimaa lastalla ja työstä se kattohuopaan. Lisää liimaa, kunnes korjauskohta on täysin tiivis.